Инфо

18. фебруар 2016.18. феб 2016.
ДОБРЕ ВЕСТИ ЗА МЕДИЦИНСКЕ РАДНИКЕ СА БИРОА

ШАНСА ЗА МЛАДИ КАДАР

Менаџмент Опште болнице “Лаза К. Лазаревић“ Шабац, у уторак се састао са незапосленим медицинским особљем. На састанку су разговарали о могућности њиховог запошљавања у наредном периоду. Поред директорке ОБ прим. др Зоре Николић, са младим незапосленим медицинским радницима су разговарали и председник Управног одбора ове установе Александар Пајић и председник Стручног савета др Слободан Поповић.
На евиденцији Националне службе за запошљавање налази се десетак лекара, док је број сестара и техничара знатно већи. Неки од њих нису седели и чекали шансу у здравству, него су посао пронашли на другом месту.
Зорица Миловановић, тридесетогодишњи доктор медицине по обављеном стажу и положеном државном испиту уписала је школу за резервне официре у касарни “Бањица“. Завршава је у петак и биће промовисана у потпоручника у резерви. Ипак, нада се да ће моћи да ради посао за који се школовала.
-Надам се да ћу добити посао, на одређено или неодређено. Са завршеном школом за резерне официре могу да конкуришем и на место војног лекара у некој гарнизонској амбуланти. Овај састанак је добра идеја и надам се да ће у будућности бити још оваквих акција, јер нас има доста на Бироу. Неки су, као и ја, отишли у неке друге воде да не би седели код куће, рекла је Миловановићева.
Забрана запошљавања у јавном сектору још је на снази, али услед одлазака у пензију, створило се место за запошљавање нових кадрова. Поред тога, одређен број медицинског особља биће запослен и преко програма јавних радова и стручне праксе.
-Шабачка ОБ је једна од ретких здравствених установа где није прекорачен максималан број запослених који је прописало Министарство. Треба да имамо 1.033 запослена, а тренутно их има око 1.020. Уз сагласност Министарства у наредном периоду ћемо запослити известан број лекара и медицинских сестара и техничара. Желимо да се упознамо са овим људима и да у наредном периоду остваримо сарадњу, све за добробит људи који се овде лече. Очекујемо боље дане за шабачко здравство, навео је Александар Пајић.
На састанак су, поред свих лекара са Бироа, били позвани медицински техничари и сестре који су свој приправнички стаж одрадили у ОБ и оставили добар утисак.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa