Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
РАЗГОВОРИ ПОВОДОМ ОДНОШЕЊА СМЕЋА ИЗ ШАБАЧКИХ СЕЛА

МЕШТАНИ ТРАЖЕ ЈАСНЕ КРИТЕРИЈУМЕ

Одлука о обустави наплате одношења смећа са сеоског подручја донета је због неједнаких услова под којима се ова услуга пружа житељима шабачких села, речено је на састанку мештана Шеварица и представника Градске управе
Мештани Шеварица желе да плаћају услугу одношења смећа из села, али под јасним и једнаким условима, кажу представници Савета месне заједнице, који су о овој теми прошлог четвртка разговарали са градоначелником Шапца. Од децембра, када је услуга уведена, у пракси је евидентиран низ проблема.
- Наша највећа примедба односи се на то што исту цену плаћају домаћинства у којима живи пет чланова и домаћинства у којима живи једна особа. Исто тако, рачуне су добила и домаћинства у којима нико не живи. Друга замерка нам је лоша обавештеност мештана о начину сортирања смећа. Чак и социјално угрожени становници су добили рачун са пуном ценом, рекао је Милан Поповић, председник Савета месне заједнице Шеварице.
Одношење смећа из шабачких села је одлука коју су подржали сви одборници Скупштине града, због чега је обавеза надлежних из ЈКП „Стари град“ да унапреде ову услугу, како би грађани били задовољни, рекао је градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
- Стало нам је да живимо у чистој и здравој околини и да сви бринемо о њој. Зато смо донели одлуку да односимо смеће из свих места са територије Шапца. Пошто је ово нова услуга која се уводи у села, тражио сам од надлежног предузећа, ЈКП „Стари град“, да са појачаном пажњом и радом уведу ову услугу у сеоска домаћинства. Нисам задовољан како се спроводи градска одлука, а доказ за то су незадовољни мештани у неколико села. Незадовољни су начином на који се смеће односи, распоредом одношења смећа и недоступношћу контејнера, односно канти. Очекујем да ЈКП „Стари град“ сагледа све проблеме и у разговору са председницима савета месних заједница и мештанима понуди решења за ове проблеме, рекао је Зеленовић.
Представници града кажу да је идеја о одношењу смећа са сеоског подручја добра, јер ће тако села остати без дивљих депонија. Упоредо са отклањањем недостатака на постојећем моделу обрачуна услуга и начина изношења смећа, радиће се и на ширењу услуге у осталим шабачким селима
М.Максимовић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa