Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
Концепт плана детаљне регулације Сава парка

ГРАД ИЗЛАЗИ НА РЕКУ

Презентација концепта Плана детаљне регулације Сава парка, будућег парковског комплекса уз Саву, презентован је прошле седмице у Градској кући медијима и стручној јавности. План детаљне регулације израдио је тим ЈУП „План“, а презентовала директорка Милена Зиндовић, која је истакла да би Сава парк требало да омогући да се активности из града преселе на реку и да грађани буду ближи Сави.
- Шабац има мало зелених површина и ово је велики потенцијал за озбиљан парк и еко систем. То могу бити плућа града. Сава парк ће имати читав низ спортско-рекреативних садржаја, велики број културних садржаја и нових локација за културу, како на отвореном тако и у затвореном простору. Са техничке стране, верујемо да имамо пројекат којим ћемо решити проблеме високих вода, подземних и надземних, рекла је Милена Зиндовић, директорка ЈУП „План“.
Градоначелник Шапца Небојша Зеленовић сматра да је најважније то што Сава парк отвара могућности за нова радна места и нуди квалитетан и здрав живот.
- Сава парк је донео прилику да град изађе на реку и својим грађанима понуди виши квалитет живота. То ће помоћи да људи са стране дођу у Шабац и да Сава парк буде препознатљив знак града који брине о својим грађанима и о природи. Чињеница је да то све радимо да се људи запосле. Парк ће довести велики број туриста, што такође отвара нова радна места. Покушавамо да у сваком сегменту живота понудимо ново запошљавање и нове активности које ће довести до економског раста Шапца, указао је градоначелник Зеленовић и додао да верује да ће финансирање пројекта подржати европски фондови јер Сава парк промовише здраве стилове живота, екологију и здраву животну средину за које се Европска унија залаже.
На презентацији, шабачки пројектанти и урбанисти имали су прилику да кажу своје мишљење о концепту Сава парка, а од 4. марта то ће моћи сви грађани Шапца јер ће концепт Сава парка бити изложен у Галерији Културног центра. У оквиру изложбе, која ће трајати до 18. марта, грађани ће имати прилику да искажу своје примедбе и сугестије.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa