Инфо

25. фебруар 2016.25. феб 2016.
БОШКО ОБРАДОВИЋ ЗА “ГЛАС ПОДРИЊА“ О АКТУЕЛНИМ ПОЛИТИЧКИМ ДЕШАВАЊИМА

САМО МИ МОЖЕМО ДА СМЕНИМО ВЛАСТ

Обрадовић и предлаже да се грађани изјасне о споразуму са НАТО истог дана када буду организовани и парламентарни избори. -Једини који имају различиту политику у односу на ову власт смо ми, каже Бошко Обрадовић
Споразум са НАТО, који је Скупштина Србије недавно ратификовала, изазвао је велике полемике у јавности. Међу највећим противницима потписивања је Српски покрет Двери. Председник покрета, Бошко Обрадовић, сматра да је једини демократски начин за решење овог питања референдум.
-Прво питање је ко је ову власт овластио да потпише један такав споразум? Зашто су пожурили да га ратификују пре распуштања актуелног сазиве Скупштине? Споразум је апсолутно у супротности са моралом и нашим интересима. Нема смисла потписивати споразум са онима који су нас бомбардовали, убијали нашу децу, уништавали нам инфраструктуру и отели део територије. По овом споразуму НАТО може да уђе у нашу земљу кад хоће, користи нашу инфраструктуру и касарне бесплатно, улази у наше приватне објекте, односно куће. Посебно је драматично што НАТО снаге за кривична дела у Србији неће одговарати пред нашим правосуђем, наводи Обрадовић и предлаже да се грађани изјасне о овом питању истог дана када буду организовани и парламентарни избори.
Споразуми са НАТО потписивани су и за време власти садашњег коалиционог партнера ДВЕРИ, Демократске странке Србије. Бошко Обрадовић истиче да би био члан ДСС да сматра да је ова странка радила све како треба. Међутим, каже и да треба направити разлику између учешћа у Партнерству за мир и споразума искључиво са НАТО алијансом.
-Има једна велика новост у ДСС, а то је да је Санда Рашковић Ивић сада не њеном челу и она не може и не треба да одговара за оно што је радио Војислав Коштуница. Сваки споразум са НАТО је штетан, али Србија треба да учествује у свакој врсти војне сарадње која се зове Партнерство за мир, у којој учествује и Русија и друге земље које нису чланице НАТО. Србија никада не треба да буде члан НАТО, а ова власт је направила низ огромних корака ка чланству и практично испунила све облике сарадње. Остало је још само учлањење, наводи Обрадовић.
Двери су у последње време биле заступљене на телевизијама са националном фреквенцијом, али у негативној кампањи. Тек на интернету се могла чути и друга страна приче. Обрадовић закључује да су некоме постали интересантни.
-Ја лично и Двери смо били предмет три прилога на Пинку за 24 сата, што је више него што је укупно било прилога у претходне 24 године. Очекујем најпрљавију могућу кампању против Двери и Патриотског блока. Разлог је једноставан. Не може ову власт да смени ни Борис Тадић, ни Бојан Пајтић, ни Чедомир Јовановић, ни Борко Стефановић, они су бивша власт. Једини који имају различиту политику у односу на ову власт смо ми. Једини нисмо били на власти, немамо иза себе афере, нисмо купили дипломе и представљамо смену политичких генерација. Нема политичке разлике између Српске напредне странке и Демократске странке. Њихов програм је идентичан и то се видело на кључним гласањима у Скупштини, истиче Обрадовић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa