Инфо

17. март 2016.17. мар 2016.
ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД У БОГАТИЋУ

ВИШЕ ЗАХТЕВА ЗА ПОМОЋ

Од како је основан 1986. године Центар за социјални рад у Богатићу реализује остваривање права грађана, сходно Закону на разне облике социјалне заштите. Захваљујући повећаном сиромаштву и незапослености грађана све више њих се обраћа за помоћ.
- Сходно нашим могућностима и уз помоћ, пре свих локалне самоуправе успели смо да за 50 лица обезбедимо набавку огрева. Имајући у виду да је пред крај прошле године проширен круг услуга са локалног нивоа, обратићемо се општини захтевом за нових милион динара средстава намењених за поменуте потребе грађана, каже Слободан Ковачевић, директор Центра за социјални рад у Богатићу. Он наглашава да је хуманитарна организација Каритас проширила круг својих услуга и у овој општини, пружајући помоћ у кући за 34 корисника у овом крају.
Укупан број корисника у овом крају, према евиденцији Центра је 2.236. Од тога 377 су ромске националности. Од 450 захтева за новчану помоћ, прихваћено је и исплаћено 406. Центар је помогао материјално 700 лица са укупно два милиона и 534.000 динара. Надлежно Министарство планира и изградњу дневног боравка за старе и децу у стању социјалних потреба.
Директор Ковачевић наглашава да се шири обим услуга корисницима у овом крају, а на то указује и недавна Владина Уредба о наменским трансферима у области социјалне заштите.
- Имамо добра образложења и надам се да ћемо посредством наше локалне самоуправе добити одговарајућа средства за ове намене, каже Ковачевић.
Љ.Ђ.

Најновији број

28. март 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa