Инфо

21. април 2016.21. апр 2016.
ПРЕДУСКРШЊЕ ДРУЖЕЊЕ УЧЕНИКА ОШ „СВЕТИ САВА“ И ПРЕДШКОЛАЦА ВРТИЋА „БУБАМАРА“

РАДОСТ УЧЕЊА

Ускршња радионица у ОШ „Свети Сава“, реализована заједно са предшколцима Вртића „Бубамара“, прошлог петка била је само наставак прошлогодишњег дружења. Уз помоћ васпитачица из вртића Јелене Савић, Силвије Кикановић, Милице Ђукановић и стручног сарадника Неде Стокић, као и домаћина, на свеопште задовољство деца су научила како да на различе начине офарбају јаја.
- Деца су имала прилику да се упознају и испробају више техника за украшавање јаја - темпере, декупаж, да се друже, размене идеје и заједничким радом створе права мала уметничка дела. На обострано задовољство, планиране су и најављене заједничке активности деце из Предшколске установе „Наше дете“ и ОШ „Свети Сава“ - рекла је Неда Стокић, стручни сарадник Вртића „Бубамара“.
Последњих година, по речима Јелене Мањенчић, стручног сарадника у ОШ „Свети Сава“, све се више школа и вртића јавља са циљем остваривања сарадње кроз различите активности.
- На тај начин се деца и ученици са сметњама у развоју полако интегришу у друштво, а првенствено међу своје вршњаке типичне популације, што је врло значајно и за једне и за друге. Претходног пролећа смо са Вртићем „Бубамара“ остварили дивну сарадњу и организовали неколико дружења. Овог пролећа, настављамо истим током. Поред њих смо остварили сјајан контакт и са Вртићем „Чигра“ тако да активности има на претек. Значајно је нагласити да су сви сусрети пропраћени обостраним задовољством наших ученика и деце из вртића што је и један од примарних циљева реализације оваквих садржаја - изјавила је Јелена.
О. Г.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa