Инфо

28. април 2016.28. апр 2016.
КАЈАК ““ КУП СРБИЈЕ

Добар почетак такмичарске сезоне

После комбинованих припрема у иностранству и Србији, кајакашка сезона у нашој земљи, практично је почела на Ади Циганлији, на такмичењу Купа Србије. Била је ово прва такмичарска провера за наше најбоље кајакаше и старт најважнијих припрема за Олимпусјке игре, Светска и Европска првенства, Светске купове.
Шабац се већ неколико година намеће као један од престоница кајака у Србији. Кајакаши „Зорке“ освојили су укупно 13 медаља у свим категоријама, пет златних, четири сребрне и исто толико бронзаних одличја.
Српски кајак одавно на Бојана Милинковића гледа као будућег олимпијца и звезду, али млади сениор већ на старту 2016. године, доказао је како, већ сада, припада домаћем, али и европском врху. У спринтерској дисциплини, трци једноседа на 200 метара био је други (37:83). За победником, Марком Новаковићем, заостајао је 36 стотинки, а иза себе је оствавио олимпијце и клупске другове, Марка Драгосављевића и Небојшу Грујића. Грујићу је измакла медаља у једноседу, али је у двоседу, на истој деоници, тандем Грујић ““ Новаковић још једном демонстрирао силу. Практично су веслали своју трку (31:38), а најближе партиоце оставили више од четири секунде. Одличја из престонице, у свој град, донела су и преостала два олимпијца. Дејан Пајић други је једносед на 1.000 метара Купа Србије. Једино је гледао у леђа Томићевићу, док су Зорић и Томићевић најбржи одвеслали километар у дисциплини К2 ““ 1.000. У истој дисциплини, Митјев и Ханчовски кроз циљ су прошли трећи чиме су заокружили сениорски учинак Шапчана на Купу Србије.
Велики потенцијал показали су кануисти из Шапца. Дамјановић и Пауновић освојили су прве две позиције у једноклеку на 1.000 метара. Двострука победа била је више него убедљива, уз готово пола минута предности у односу на трећепласираног. Исти двојац, апсолутну доминацију потврдио је и у двоклеку на 1.000 метара. Јуниорска признања понели су и Васић и Дамњановић, сребро у К2 ““ 500, односно Васић и Суботић, бронза у К2 ““ 1.000.
Шабачком кајаку припале су и две кадетске медаље. Победници Купа у двоседу на 1.000 метара били су Нинковић и Јаковљевић, а Јаковљевић је био и трећи у К1 ““ 1.000.
Сребро за НинковиЋа
Током викенда одржано је и Првенство Србије на 5.000 метара. Међу шабачким кајакашима издвојио се Андреј Нинковић, други у кадетској конкуренцији једноседа. Жарко Јаковљевић није завршио исту трку. Лука Арсеновић био је девети јуниор, а Немања Раиновић седми међу сениорима.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa