Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ЕВРОПСКО ТЕКВОНДО ПРВЕНСТВО

Кобно друго коло

Швајцарски Монтеро угостио је од 19. до 22. маја најбоље европске теквондисткиње и теквондисте, а као што сте читали у прошлом броју, међу репрезентативцима Србије било је и четворо бораца из нашег града. Свима је крај био у другој рунди, а ривали који би их елиминсали, стизали би до самог краја.
Први је на татами изашао Милош Гладовић у категорији до 58 кг. У првој рунди је био слободан, да би у другом колу одмерио снаге са Израелцем, Рон Атиасом, испоставиће се, једним од најпријатнијих изненађења шампионата. У изједначеној и тврдој борби, Атиас је славио једним поеном разлике. Иако је сматран изненађењем, Атиас је савладао још два ривала, пласирао се у финале где је, тек златним бодом, поражен од најбољег теквондисте Европе у овој категорији, Руи Браганке (Португал).
Друго коло било је последње и за Драгану Гладовић. Шапчанку је, у конкуренцији дама до 53 кг, елиминисала Азербејџанка, Патимат Абакарова, поенима 6:2. Теквондисткиња из бивше совјетске републике, на крају је освојила сребро.
Прву победу за шабачки теквондо у Швајцарској забележио је Иван Пурешевић, у категорији до 68 кг. У првом колу убедљиво је победио Виорела из Румуније, 10:1, али је поражен у другом колу од Немца Карима, 1:0. То је био крај за репрезентативца из редова Летњиковца, док је Немац стигао до финала где је поражен од Турчина, Тазегула 6:5.
Као и његове колеге које су наступале претходна два дана, у другом колу је такмичење завршио и Иван Карајловић, у категорији до 80 кг. На старту је одличним наступом елиминисао Олександра Филипова (Израел) 5:1, да би га, потом, убедљиво савладао Азербејџанац, Харчегани Беиги. Азер је до краја био убедљив и освојио злато убељивије од било ког другог шампиона. У финалу је савладао Сарија (Турска) 5:0, што је његов најмање убедљив тријумф на путу ка злату.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa