Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
РЕЧЕНИЦА ДВЕ О ЗДРАВОЈ ИСХРАНИ

Намирнице које регулиШу апетит

Риба
Риба је богата протеинима и дуже се вари, тако да ћете дуже остати сити. Риба је сјајан извор есенцијалних масних киселина као што је омега 3 која помаже да се смањи ниво холестерола у крви. Омега-3 киселине регулишу и ниво инсулина од чега вам јачају кости и смањују се масне наслаге на стомаку.
Црвена паприка
Пола кашичице просуте црвене паприке по вашем јелу је довољно да се сузбије апетит. Црвена паприка је љута, а то јој омогућава састојак капсаицин. На тај начин глад престаје, али искључиво коришћењем црвене паприке, не помоћу других намирница које га садрже као што је црни лук или рен.
Јабуке
Јабуке су богате биљним влакнима које успешно сузбијају глад, регулишу ниво шећера у крви и спречавају гомилање масти у организму. Потребно је само да јабуку једете дуже, односно да је добро сажваћете јер ће само тако глад нестати. Решење није да је исечете на велике комаде и поједете из три залогаја. Јабуке шаљу сигнал мозгу да сте сити. Препоручује се пре оброка, јер се на тај начин у организам уноси мање хране током оброка.
Зобене пахуљице
Ове пахуљице су веома здраве и чим се унесу у организам пружају осећај ситости. Једна чинија зобених пахуљица током дана ће успети да смањи ниво холестерола у крви. Пробајте да их конзумирате без обзира на то да ли желите да смршате, имаћете позитиван ефекат на организам и здравље.
Кромпир
Кромпир је на лошем гласу, али он је идеална намирница за све оне који су на дијети. Проблем који настаје када је у питању кромпир је заправо у начину припреме а не у самом саставу кромпира. Један кувани кромпир од 100 гр има 4 пута мање калорија него иста количина тестенина или пиринча. Идеална дневна количина је један средњи кромпир пре оброка. Бићете сити и мање ћете хране појести током оброка.
Приредила нутрициониста Ана Поп&

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa