Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ПРИЈЕМ ЗА НАГРАЂЕНЕ ФИЗИЧАРЕ

ТРУД СЕ ИСПЛАТИО

На недавно одржаном републичком такмичењу из физике, 22 шабачких основошколаца освојило је награде, а неки од њих су се пласирали и на Српску физичку олимпијаду. Пријем за све њих и њихове наставнике у петак је у Дуњића кући уприличио градоначелник Шапца Небојша Зеленовић.
Награђени ученици сложни су око тога да су много труда уложили у своје успехе. Поред наставе у школи вредно су радили и у време предвиђено за одмор од наставе.
Маша Ђурић ученица 7. разреда ОШ “Николај Велимировић“, која је освојила прву награду истакла је да јој природне науке иду од руке, јер је за њих потребно доста размишљања и не уче се напамет. Физика јој се посебно свиђа зато што објашњава дешавања у природи.
Стефан Букоровић, ученик 8. разреда, освојио је друго место, као и пре две године, док је прошле године био први.
-Задовољан сам, али могло је и боље. Драго ми је што у Шапцу има оволико успешне деце. Сви радимо доста и поносан сам када остваримо овакав успех, навео је Стефан, такође ученик ОШ “Николај Велимировић“.
-Много смо се трудили. Имали смо тешке припреме. Вежбали смо и код куће. На такмичењу је било лепо. Не бих успео да није било наставника Горана Станојевића. Заздовољан сам што је овде овако велики број мојих другова. Поред тога што заједно радимо физику ми се дружимо и у слободно време, рекао је ученик 7. разреда ОШ “Николај Велимировић“ Јоаким Радојевић, који је освојио треће место.
Ученици ОШ “Николај Велимировић“ освојили су укупно 15 награда. Наставница физике Весна Рибић истиче да је пресрећна и презадовољна децом која су освојила награде.
-Ученици су вредно радили, како са нама у школи, али и код куће. Много труда је уложено да би се постигао оволики успех, истакла је Весна Рибић.
Градоначелник Зеленовић је честитао свима који су награде донели у Шабац. Сматра да није случајно што Шапчани последњих година освајају толике награде на различитим такмичењима.
-Иза ових успеха стоји озбиљан рад, првенствено њих самих, али и њихових наставника, а имали су подршку родитеља, школе и града. Као градоначелник могу само да будем поносан на све њих. Дужни смо као град да им обезбедимо још боље услове за рад. Научни клуб ће бити основан 21. јуна. Центар за науку ће бити смештен на Летњиковцу. Све то ће омогућити да деца из читавог региона долазе у Шабац по знање, рекао је Зеленовић.
Директор Центра за стручно усавршавање Горан Стојићевић најавио је овом приликом отварање Научног центра, који ће помоћи Центар за научно истраживање. Стојићевић је награђену децу позвао да присуствују отварању, али и да постану чланови Научног клуба.
СПИСАК НАГРАЂЕНИХ УЧЕНИКА
Шести разред:
- Душан Бегуш (Николај Велимировић)
- Марија Савић (Николај Велимировић)
- Марија Новаковић-похвала (Николај Велимировић)

Седми разред:
- Маша Ђурић (Николај Велимировић)
- Лука Поповић (Николај Велимировић)
- Урош Пантелић (Николај Велимировић)
- Ања Петровић (Николај Велимировић)
- Милица Мирковић (Николај Велимировић)
- Душан Обрадовић (Николај Велимировић)
- Ноелле Гарјетовић (Јанко Веселиновић)
- Стефан Јокић (Јанко Веселиновић)
- Лука Кандић (Јеврем Обреновић)
- Матија Поповић (Николај Велимировић)
- Матија Новаковић (Николај Велимировић)
- Јоаким Радојевић (Николај Велимировић)
- Вук Глигорић (Лаза К. Лазаревић)

Осми разред:
- Душан Мишковић (Николај Велимировић)
- Милица Дамјановић (Николај Велимировић)
- Милица Ђорђевић (Лаза К. Лазаревић)
- Никола Савић (Николај Велимировић)
- Стефан Букоровић (Ната Јеличић)
- Милош Милинковић (Јанко Веселиновић)
- Борис Маринковић (Николај Велимировић)
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa