Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
ПОЗОРИШНА ПРЕМИЈЕРА У БОГАТИЋУ

ОРВЕЛОВО ПРОРОЧАНСТВО

Аматерска позоришта “Јанко Веселиновић“из Богатића и Дома културе Прњавор , недавно су извели позоришну представу “Велики брат те посматра“ по тексту Џорџа Орвела и у режији Ивана Томашевића. Овим је потврђена чињеница да је Орвелов текст и данас актуелан без обзира што је настао четрдесетих година прошлог века.
То потврђује и један од главних протагониста представе Бранислав Ковић у улози О Брајена који објашњава да писац употребљава речи попут: Велики брат, хладни рат ... Многи за тешку економску ситуацију и психичке трауме, “спас“ траже у ријалити програмима.
У представи су још наступили Мирослав Перић, као Винстон Смит, Мина Шанковић - Џулија, Нинко Ковачевић - Черингтон, Драгутин Маровић - Сајм, Зоран Катић - Парсонс, Милош Јуришић ““ Мартин, Анита Ерцеговчевић ““ госпођа Парсонс, Ана Ракић ““ девојка, Јана Ерић ““девојчица Парсонс, Петар Коморџић ““ дечак Парсонс и полицајци Звонко Коморџић, Зоран Бајић и Дамир Вучетић.
Костиме у представи је урадила Селена Томашевић, а музику Горан Љубанић. У самој реализацији појављује се и друга, бројна екипа.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa