Инфо

19. мај 2016.19. мај 2016.
МОТО СКУП ОДРЖАН ЗА ВИКЕНД

РОМАТНИКА НА ДВА ТОЧКА

Дванаести Мото скуп у организацији Мото клуба “Чивија“ одржан је за викенд на Хиподрому. Поред лепих мотора и ове године је добра музика обележила ову манифестацију.
Организаторима је у прилог ишло лепо време, па је за два дана на концертима било око 5.000 посетилаца, а у камп је ушло око 1.500 мотора. Тако је овогодишњи мото скуп био један од најпосећенијих до сада.
Највеће звезде музичког дела били су Кербер, који је наступао у петак, и Дивље јагоде које су пред шабачку публику изашлу у суботу. Поред њих, за добар провод били су задужени локални бендови Нењ аге лимитс, Ватрена вода и Предигра, као и трибуте банд АЦ/ДЦ, Банд Џ.
Сви они који су на моторијаду дошли пре свега због мотора, могли су да уживају у играма у кампу, а најатрактивнији део програм, као и сваке године, био је дефиле кроз град.
-Скуп у Шапцу је по многим оценама најбољи у Србији. Изузетна посећеност је показатељ да смо добри домаћини и организатори. Захваљујемо свима који су дошли на наш Мото скуп, као и онима који су нам помогли да организација буде што боља. Градска управа и Туристичка организација Шапца и ове године су препознали наш рад и били покровитељи манифестације. Поред њих, несебично су нам помогли и припадници Полицијске управе, посебно одељења Саобраћајне полиције, па је и ове године све протекло без икаквог инцидента, навео је директор МК “Чивија“ Драган Антонић.
Гости на моторима су дошли из целе Србије, али и традиционално, из свих бивших земаља СФРЈ, Аустрије, Бугарске, Немачке.
Познато је да се бајкери радо одазивају и сами организују хуманитарне акције. Тако је и њихово највеће окупљање имало хумани аспект. Још у петак, пре доласка гостију, чланови МК “Чивија“ посетили су Основну школу “Свети Сава“ за децу са посебним потребама. Иако и другим данима одлазе у посете овој деци и друже се са њима, овога пута однели су им мајице са логом мото скупа. Поред тога, удружење родитеља деце оболеле од рака НУРДОР имало је штанд на Хиподрому током трајања манифестације, а поред новца који су на овај начин сакупили и део новца од улазница отишао је овој организацији.
Током манифестације одржана је и кампања Агенције за безбедност саобраћаја “Носи кацигу“, чији је циљ да скрену пажњу да је одговорно понашање у саобраћају најважније.
Стани, иде прстен
Оно по чему се овај скуп разликовао од осталих јесте просидба током дефилеа. Колона мотора зауставила се у центру града да би прошао Немања Ђукић и запросио своју девојку Јелену Мијаиловић.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa