Инфо

9. јун 2016.9. јун 2016.
АДВОКАТИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВОЈУ СЛАВУ ““ СВЕТОГ ЈУСТИНА ФИЛОЗОФА

У ДУХУ ТРАДИЦИЈЕ

Адвокатска комора Шапца у уторак је обележила своју славу ““ Светог Јустина Филозофа. После резања славског колача и молитве, приређен је коктел и свечани ручак у хотелу “Слобода“ за адвокате из Шапца, Ваљева и Лознице и њихове госте.
- Када је промењен Управни одбор, одлучено је да слава буде у месту где је седиште, дакле, у Шапцу, што је у духу традиције нашег народа ““ слава је тамо где је домаћин, рекао је Слободан Милутиновић, председник Адвокатске коморе Шапца.
Иако је стање у адвокатури претходном периоду било бурно због промене законских прописа и одузимања одређених права и обавеза која су адвокати донедавно имали, то није умањило свечарско расположење.
- На реду је отварање поглавља 23. и 24. у погледу сарадње са Европском Унијом, што предвиђа измену у адвокатури, тачније, омогућава страним адвокатима да могу, без ограничења, да раде на територији Србије. Ми нећемо имати право док не постанемо чланови ЕУ, а и тада ћемо морати да испунимо одређене услове. Спремни смо да се боримо, као и друге земље у окружењу које су се придружиле ЕУ, да сачувамо стање у адвокатури какво је сада, уз одређена уклапања која су неопходна, додао је Милутиновић.
Свети Јустин Филозоф
Свети Јустин Филозоф је ранохришћански филозоф, теолог и мученик. Рођен у Сирији Палестинској, у Рим је дошао као младић да студира филозофију. Како га учење филозофије није задовољило, окренуо се проучавању теологије, посебно хришћанства, које је прихватио као своју религију. Спасавао је верујуће хришћане који су били осуђени на смрт пишући апологије. Због својих уверења и ставова, замерио се властодршцима, бачен је у окове и мучен, али је ослобођен, јер се на суду није доказала његова кривица. На послетку су га отровали. Свестан да ће умрети, поручио је својим убицама:» “Ви нас хришћане можете убијати, али нам не можете нашкодити“.»
М.Ф.

Најновији број

18. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa