Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ИГРЕ МЛАДИХ ЈАДРАНсКО ЈОНСКЕ МИКРОРЕГИЈЕ

Девет медаља за сеЋање на Анкону

Стотину два такмичара, репрезентативца Шапца у девет спортова, учествовало је на „Играма младих Јадранско - Јонске микрорегије“, традиционалној спортској манифестацији, одржаној у италијанској Анкони.
Шабац је био једини представник Србије у Италији, а уз наше и домаће такмичаре, своје репрезенте имало је још шест балканских држава. Од 20 дисциплина, грб Шапца на опреми имали су спортисти у девет спортова, а успомене на боравак, дружење и надметање у Анкони, чуваће девет медаља.
Прва су стигле у појединачним дисциплинама. Јована Дамњановић освојила је бронзу у дисциплини 1.500 метара, а исту позицију на постољу имала је и бацачица кугле, Катарина Гачевић. У укупном поретку атлетике, екипно су, наши представници, освојили су пето место са 63 бода.
Преостала одличја донели су екипни спортови. Нажалост, злата није било, али су на корак од најсјајнијег одличја застале девојке у одбојци на песку (Италија прва), рукометаши који су злато препустили Словенији, одбојкаши слабији само од Албаније, као и наше тенисерке у дубл конкуренцији (титула Италији).
Бронзе су освојиле одбојкашице, иза Италије и Хрватске, наши теквондисти (1. Италија, 2. Грчка), као и тенисерке у појединачној конкуренцији које су ту позицију поделиле са Албанкама. Прве две позиције припале су домаћину.
У генералном пласману свих учесника, наш град освојио је треће место, иза италијанских 43 и црногорских спортиста са 12 медаља.
Сви учесници рођени су 2000. године или касније.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa