Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
У Владимирцима најскупљи изборни процес у региону

НА УДАРУ ДНЕВНИЦА

Опозиционе странке у владимирачкој Скупштини општине тврде да је протекли изборни процес у тој општини био најскупљи у региону са укупним износом од 8.777.514 динара.
Највише новца, 4.732.938 динара, потрошила је Општинска изборна комисија (ОИК) за рад са дневницама.
Ове податке својим потписима и печатима странке потврдили су председник ОО СПС Драган Симеуновић, председник ОО ДС Слободан Сарић, председник ОО Јединствене Србије Маријан Мијаиловић, а у име група грађана Небојша Петронић и Јанко Ђурић.
Одборник СО Владимирци, и бивши председник те општине од 2004. до 2008. године, Јанко Ђурић наводи да су избори у Граду Шапцу коштали 5,3 милиона динара а у општинама Коцељева и Богатић мање од милион динара.
„Немогуће да један град потроши мање од места са 15.000 бирача. Можда су разлог томе и висока примања чланова комисије која су вероватно рекордна у Србији. Председник комисије, секретар ОИК и члан радног тела општинске управе наплатили су по 760.000 динара. Да ли је нормално да председник ОИК за два месеца рада узме 30 просечних пензија“, каже Ђурић.
Он је навео да је председник комисије Дејан Миловановић одмах након избора поднео оставку тако да на конститутивној седници није поднет финансијски извештај о раду и да је до података могуће доћи „посредним каналима“.
Председник Општине Владимирци Милорад Милинковић рекао је да подаци о раду ОИК још нису потпуни и да очекује све чињенице до наредне седнице општинске скупштине.
„Подаци још нису достављени али ако се покаже да су чланови комисије заиста примили по толико новца, мораће да врате. Мислим да за то постоје законски оквири“, рекао је Милинковић.
Власт у Општини Владимирци чини СНС, ДС, СПС, и групе грађана Небојша Петронић и Јанко Ђурић.
(Извор Бета)

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa