Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
ЈКП ТОПЛАНА ШАБАЦ

СЕЗОНА РЕМОНТА И РАДОВА

Поред уобичајеног летњег ремонта постројења радници шабачке „Топлане“ у наредна три и по месеца имаће доста посла на модернизацији система даљинског грејања.
Котларница у улици Јанка Веселиновића ће од јесени, уместо мазута, за загревање објеката користити природни гас. То ће бити остварено захваљујући пројекту Немачке развојне банке, а планирано је да радови почну у јулу. Упоредо са тим, радници ЈКП „Топлана Шабац“ обављају послове на реконструкцији вреловодне мреже.
- Тренутно обављамо анализе и креирамо извештаје о протеклој грејној сезони. Актуелни су и радови на реконструкцији вреловодне мреже на више локација у граду, због модернизације. Неке од локација на којима се изводе радови се налезе у близини Главне поште, у парку код „Соколане“, као и у Церској и у улици Проте Смиљанића, каже директор ЈКП „Топлана Шабац“ Срећко Ђурић.
У наредних месец дана планирани су и радови на повезивању котларнице у улици Јанка Веселиновића са топланом на Тркалишту. Овај пројекат финансира се из кредита Немачке развојне банке, а извођач радова биће аустријски „Штрабаг“.
- Ова инвестиција реализује се у оквиру програма Рехабилитација система даљинског грејања у Србији. Ми смо имали жељу да овај пројекат реализујемо и раније, али је његова реализација на ред дошла сада због избора дела новог руководства у Немачкој развојној банци. Трилетарни уговор је отписан пре две године, између немачких партнера, Владе Републике Србије и града. Очекујемо да ће котларница у улици Јанка Веселиновића бити реконструисана до почетка грејне сезоне. Осим квалитетнијег грејања које ће бити омогућено модернизацијом постројења, реконструкција ове котларнице је важна и из еколошких ралога. Уместо мазута за загревање објеката у овом делу града од октобра користиће се природни гас, који је за животну средину далеко прихватљивији енергент, додаје Ђурић.
Директор „Топлане“ Срећко Ђурић додаје да ће планирани радови омогућити боље услове за грејања и смањену емисију штетних гасова. Према његовим речима, све ће бити завршено до 15. октобра и почетка нове грејне сезоне.
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa