Инфо

16. јун 2016.16. јун 2016.
КОНТРОЛА МИНИСТАРСТВА У ЛОКАЛНИМ САМОУПРАВАМА

ШАБАЧКА ПРАКСА МОДЕЛ НОВОГ ЗАКОНА

У оквиру контроле примене одредби Закона о општем управном поступку, представници Министарства државне управе и локалне самоуправе су посетили Градску управу града Шапца. Како је истакао помоћник министарке Дражен Маравић, чињеница да је Шабац пример добре праксе осталим градовима и општинама у Србији, последица је става „да нешто може“.
- Шабац је модел ефикасне сарадње органа локалне самоуправе, као и њихове сарадње са републичким органима. Градска управа је и пре доношења Закона о општем управном поступку примењивала његове поједине одредбе, како би грађанима олакшала административне поступке. Управо на основу таквих искустава одлучили смо да постојећу праксу подигнемо на ниво начела и конкретних законских норми, по којима органи морају да по службеној дужности размењују податке, које више не прикупљају грађани. То је велика промена која ће бити оптерећење за службенике али ће растеретити грађане. Очекујем бољу организацију посла вођену логиком да се грађанима пружи услуга на најједноставнији начин, рекао је Дражен Маравић.
Он је навео Јединствени шалтер Градске управе града Шапца као добар пример квалитетне услуге грађанима који посао обављају на једном месту.
Јован Недељковић, начелник Градске управе, подсетио је да Јединствени шалтер постоји од октобра 2014. године и до сада је дао одличне резултате.
- Највећи број поступака грађани покрећу на једном месту, што је у складу са јединственим управним местом као новим законским решењем. Задовољни смо похвалама ресорног министарства и чињеницом да су резултати нашег рада добили високе оцене. У смислу обима и врсте посла, примена новог закона за наше службенике није новост, истакао је начелник Градске управе града Шапца.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa