Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ПРОГРАМ THERA BAND ЗА ДЕЦУ ДОСТУПАН И У ШАПЦУ

ИГРОМ И ЗАБАВОМ ДО ЗДРАВЉА

Нетипична „школица спорта“ осмишљена од стране америчких и немачких физиотерапеута са циљем да деца узраста од три до четрнаест година кроз игру и забаву побољшају физичке и моторне способности, што ће последично утицати на смањење телесне тежине и превенцију различитих обољења. Програм у Србији подржан од Фондације Новак Ђоковић
„Нове генерације се не играју као ми, много су агресивнији, нетолерантнији, егоцентричнији. Немогуће их је истерати напоље у стваран свет из виртуелне стварности компјутерских игара и друштвених мрежа“, само су неки од стереотипа везаних за наше младе нараштаје. Додуше, овим тврђењима иде у прилог и званична статистика по којој број гојазне деце из године у годину све брже расте, а реципрочно томе долази и до веће учесталости неких од облика телесних деформитета.
Но, да није кривица у деци, него у нама „великима“ који се углавном не сналазимо да их анимирамо за здравије облике одрастања говори и успех програма „Здрави и фит клинци“ по лиценци Тхера Банд академије, у оквиру којег се у ово „глуво летње доба“ када је велики део Шапчана на одмору ван града, у Спортском центру „Рефлекс“, сваког понедељка, среде и петка, окупља око двадесет малишана од којих најмлађи има 4 године, а најстарији око 14.
Тхера банд програм је осмишљен од стране америчких и немачких физиотерапеута са циљем да деца узраста од три до четрнаест година кроз игру и забаву побољшају физичке и моторне способности, што ће за последицу имати смањење телесне тежине и превенцију различитих обољења. Овај програм заступљен је у свим школама и обдаништима Сједињених Америчких Држава и неким земљама Европе. У Србији „Здрави и фит клинци“ Тхера Банд-а функционишу у Београду. Програм који има подршку Фондације Ђоковић, у Шабац је стигао захваљујући кајакашу, некадашњем српском репрезентативцу Владимиру Пантелићу који је само за два месеца успео да окупи велики број малих поклоника.
-Радим нешто више од два месеца и са сигурношћу могу да закључим да је ово прича која се брзо шири. Иако нисам имао никакву рекламу, са мном вежба око двадесеторо деце која једва чекају следећи тренинг. Од септембра очекујем још већи број полазника- каже Владимир.
А тајна успеха Тхера Банда међу шабачким клинцима је следећа: ово није типична школа спорта; сваки тренинг је нови, оригинални изазов који би најблискији био некадашњем такмичењу „Игре без граница“. Предност представља и чињеница да се са децом ради у малим групама.
- Програм се састоји од 12 вежби прихватљивих свим узрастима. Имамо тако као тему Африку, Гусаре, Олимпијско село... Задатке који морау да се испуне. Све то личи на „Игре без граница“. Предност је и што се тренинзи могу изводити у парку, у сали, на базену. Идеја је да се деца кроз игру и свакодневне активности што више физички ангажују али и науче. Нека идеја за будућност ми је, да кроз овај програм оживим концепт некада најпопуларније емисије за децу Бранка Коцкице, тако да су ми планови да своје полазнике водим у зоолошки врт, посету неким занимљивим фирмама и местима где ће моћи да уче кроз спорт и игру- каже Владимир.
Програм „Здрави и фит клинци“, спроводе искључиво стручна лица акредитована од Тхера Банд академије. Док за детаљније информације можете позвати на број телефона 064 34 25 933.
Неумољива статистика
Према постојећим подацима, у протекле три деценије стопа гојазности међу децом је порасла са 4 на 14 процената. Свако треће дете у Србији има неки облик телесног деформитета, а најучесталија је крива кичма.
Нолетова подршка
Програм Тхера Банд је подржан од Фондације „Новак Ђоковић“™. С тим у вези сваке године за полазнике Тхера Банда се организује камп на Копаонику и Златибору. Приликом првог следећег скупа, гости ће бити и мали Шапчани.
Благодети Thera Banda
* Превенција равних стопала
* превенција гојазности и агресивности
* развој и побољшање психо физичких способности
* кориговање и јачање мускулатуре

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa