Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
ПРЕДСТОЈЕЋЕГ ВИКЕНДА У СОВЉАКУ И ЦРНОЈ БАРИ

МАЧВАНСКА СВАДБА И ХАЈДУЧКИ ВИШЕБОЈ

Предстојеће “Хајдучке вечери“ биће одржане 13. и 14. августа у Етно парку Совљак и крај Дрине у Црној Бари.
Првог дана ове традиционалне манифестације ( субота 13. август ) програм почиње од осам часова, такмичењем у гађању глинених голубова. Потом од девет часова такмиче се риболовци. У десет је хајдучки котлић.
Програм овог дана биће настављен од шеснаест часова ревијалном шетњом младих фолклорних ансамбала од цркве до Девине кафане. Од седамнаест часова је сајам етно хране, пића и домаће радиности. У наставку овог дана за деветнаест часова заказан је културно-уметнички програм, од двадесет часова је такмичење певача аматера , а потом од 22 концерт Павла Дејанића.
Другог, главног дана, ( недеља 14. 08. ) манифестацију од једанаест часова отварају бициклисти ( Бициклом кроз Мачву од Богатића испред основне школе, преко Совљака до Црне Баре ). Потом је мачванска свадба, по традиционалним обичајима која почиње окупљањем сватова на Хиподрому у Богатићу од 12. 30 часова. Уз уобичајену шетњу, игру сватова у центру Богатића, савладавање хајдучке бусије у Совљаку, те извођење младе из родитељског дома, који је као и увек у Етно парку у Совљаку, парада сватова у фијакерима и чезама се завршава у Црној Бари, код младожењине куће. Неће изостати ни свадбено коло, код Девине кафане у Црној Бари, као ни сајам етно хране, пића и домаће радиности. Такмичење за избор харамбаше 2016. године у Црној Бари почеће од 19 часова, а после тога од 21 концерт фолклорног ансамбла “Ђидо“. Проглашење харамбаше уз доделу сабље, предвиђено је око 22 часа увече, а после тога концерт Ане Бекуте.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa