Инфо

4. август 2016.4. авг 2016.
АКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ И МОТО КЛУБОВА

ЗА ВЕЋУ БЕЗБЕДНОСТ МОТОЦИКЛИСТА

Прошлог четвртка Одељење саобраћајне полиције Полицијске управе Шабац, заједно са мото клубовима “Чивија“ и “Батана“, организовало је превентивну акцију усмерени на возаче мотоцикала. Припадници саобраћајне полиције заустављали су двоточкаше, док су им њихове колеге, возачи мотоцикала, указивали на грешке. Акција је организована на више места у граду.
-Заједно са члановима локалних мото клубова спровели смо акцију у циљу повећања безбедности рањивих категорија у саобраћају. Полицијски службеници су вршили контролу, заустављали мотоциклисте и предузимали репресивне мере, а њихове колеге ће им указати на грешке, навео је виши полицијски инспектор Рајко Мићић.
Новица Андрић, из МК “Чивија“упутио је апел осталим учесницима у саобраћаји да на ову категорију обрате већу пажњу. Такође, упозорио је возаче матоцикала да поштују прописе и носе заштитну опрему.
-Други возачи треба да обрате посебну пажњу на мотоциклисте јер су током сунчаних дана доста неупадљиви. Што се тиче возача мотора, ношење кациге је приоритет и то не само да имају кацигу, него и да она буде адекватна и покрива цело лице. Битно је и да остатак опреме буде са протекторима, да имају рукавице и дубоке чизме. Алкохол пре седања на мотор не конзумирати уопште, упозорио је Андрић.
Акција је спроведена непосредно пред Мото ““ скуп који је за викенд организовао МК “Батана“.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa