Инфо

18. август 2016.18. авг 2016.
У ДРЕНОВЦУ ОДРЖАНА ПРВА „ФИЈАКЕРИЈАДА“

ТРАДИЦИЈА НЕ ГУБИ БИТКУ

Ентузијасти из Дреновца, уз подршку града, прошлог петка организовали прву „Дреновачку фијакеријаду“.
Љубав Мачвана према коњима је одавно позната, баш као и према фијакерима које су племените животиње возиле широм Мачве. Негујући традицију, група заљубљеника у фијакере, на челу са Борисавом Гератовићем, одлучила је да организује прву „Дреновачку фијакеријаду“. Вест се брзо прочула, па су за прошли петак, осим Мачвана, своје фијакере припремили и гости из Јадра и Срема.
- Није лоше за први пут, виђено је 15-так фијакера. Захвалан сам гостима из Горње Бадање, Богатића и Сремцима који су подржали „Дреновачку фијакеријаду“. План нам је да ова манифестација постане традиционална, те да се сваке године одржава на Преображење, навео је Гератовић.
Поред заљубљеника у фијакере допринос манифестацији дао је и град који је финансијски подржао прву „Фијакеријаду“.
- Наш град је по коњарству познат не само у локалним, већ и у регионалним оквирима. Са задовољством смо одлучили да подржимо „Дреновачку фијакеријаду“, а драго нам је да је она већ на старту надмашила локални оквир. Град ће ову манифестацију подржавати и наредних година, навео је Милан Васић, заменик начелника Градске управе.
Утисци гостију били су веома позитивни.
- Види се љубав, жеља и упорност да ова манифестација траје годинама. Нема ништа лепше од тога да видите срећу и задовољство код људи који воле коњички спорт, навели су гости из Срема.
„Манифестација ће постати традиционална. Следеће године очекујемо још више учесника, кажу организатори“
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa