Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ПРВА ЛИГА СРБИЈЕ ““ 4. КОЛО

БАЈКА СЕ НАСТАВЉА

ФК „РАДНИЧКИ“ (П) ““ ФК „МАЧВА“ 0:3 (0:1)
Пирот. Гледалаца: 1.000. Гл. судија: Поповић (Београд), помоћници: Б. Станојевић и Г. Станојевић (оба Београд). Стрелци: Лазаревић у 24. Матић у 55. и Милосављевић у 70. минуту.
РАДНИЧКИ (П): Костић, Јовановић, Манчић, Перишић, Николић (кап), Ожеговић (Толић), Петров (Н. Манчић), Милић, Чоловић, Ристов, Стојановић (М. Манчић).
МАЧВА: Пејовић М. Пејовић Ф. (кап), Благојевић, Лазаревић, Ристивојевић, Ивић, Станчетић (Мемедовић), Обровац, Матић (Крстић), МИЛОСАВЉЕВИЋ (Ђукић), Јеремић.
Ни највећи, вечни, оптимисти нису очекивали овакав старт Мачве у Првој лиги, али без обзира на предсезонска очекивања, сваки навијач Мачве има право да ужива у погледу на табелу, у погледу на терен и игру „провинцијског Уругваја“. Још једно гостовање где би, вероватно, сваки навијач потписао бод, протекло је у доминацији Шапчана у сваком погледу, резултатском и играчком.
Од старта је шабачки прволигаш кренуо пресингом и притиском на „беле“ за који Пироћанци нису имали одговор. Осим голова, Мачва је имала још неколико прилика. Иако је сваки погодак другачији, увек је био производ притиска и грешке услед истог. Одузет посед на противничкој половини и заустављање лопте руком центархалфа пиротског тима, донео је слободан ударац са око 20 метара. За Младена Лазаревића то је већ зицер. До другог гола чекало се 30 минута. Упоран пресинг натерао је играче у белом да комбинују на свега 20 ““ ак метара од свог гола. Низ пасова и добар старт Станчетића донели су лопту Мачви. Милосављевић је био несебичан, додао лопту Матићу, а овај мајсторски лобовао Костића са 12 метара. Вероватно је меч решен у том тренутку, ако је и било дилеме. Најлепши тренутак меча догодио се после контранапада у 70. минуту. Лопта је дошла до Станчетића који проиграва Милосављевића. Са око 25 метара, еврогол у доњи десни угао. После прва два гола, домаћи навијачи су звиждали, а после трећег проломио се велики аплауз. Није ово био крај прилика за Мачву, али је довољно и 0:3.
ОСТАЛИ РЕЗУЛТАТИ: Инђија ““ Земун 1:1, Пролетер (НС) ““ Слобода (У) 0:0, Колубара ““ Бежанија 1:1, ОФК Оџаци ““ Динамо (В) 2:0, БСК Борча ““ Јагодина 2:1, ЧСК ““ Будућност (Д) 4:2, Синђелић ““ ОФК Београд 4:0.
Д. Благојевић

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa