Инфо

1. септембар 2016.1. сеп 2016.
ОКРУЖНА ЛИГА ““ 4. КОЛО

ЦЕНА ГРЕШАКА ““ ТРИ БОДА

ФК „РАДНИЧКИ ШАБАЧКИ“ ““ ФК „ХАЈДУК СТАНКО“ 1:2 (0:0)
СРЦ “Зорка“. Гледалаца 200. Гл. судија: Којић (Клење). Помоћници: Пауновић (Текериш) и Ђаковић (Глоговац). Стрелци: Николић у 55. минуту за Раднички; Илић у 48. и Тривковић у 85. минуту за ХС.
РАДНИЧКИ: Јовић, Рувидић, Марковић (Станковић), Косјер, Н. Миловановић, С. Миловановић (Л. Лујанович), Николић, Пантић, Васић (Крушиновић), Милутиновић, Петровић.
Х. СТАНКО: Поповић, Теодоровић, Н. Јуришић, Јокић, Шопћанић, И. Јуришић (Марковић), Мичић, Севић, Ивић (Тривковић), ЈОВИЧИЋ, Товиловић (Станковић).
Некада грешке “оду на црту“, некада је њихова цена 1 или 2 бода, а „Раднички“ их је у недељу платио најскупље. Актери и публика ће можда памтити да су Шапчани створили више прилика, да су имали посед лопте скоро 80 %, но табела „памти“ само коначан исход, а бодови иду екипи која постигне више голова. То је овај пут био „Хајдук Станко“.
Домаћи терен, али и лошији старт сезоне утицали су да „Раднички“ крене врло офанзивно, пресингом на половини гостију и високо постављеном задњом линијом. Већ у 10. минуту, тресла се мрежа гостију, али је помоћник сигнализирао сумњив офсајд. Прилике су имали Петровић, Рувидић после корнера, највећу Миловановић, али је Поповић успевао увек да спаси свој гол. Тим из Црне Баре потпуно се оријентисао на одбрану. Ипак, из контранапада су створили две велике прилике и упозорили домаће колико су опасни.
Није се слика променила много ни у наставку, но овај пут, све грешке Радничког, „сурово“ је казнио лидер на табели. Већ на почетку другог дела Стевић шутира са око 20 метара, не претерано јако и прецизно, али Јовић није био у потпуности сконцентрисан и гости су повели. Недуго затим, после корнера, халф Црнобараца неопрезно стартује, обара Васића, а арбитар показује на белу тачку. Николић је прецизан за поравнање. Домаћи притискају за потпуни преокрет. Прилике не користе Николић, Лујановић, Васић. Делилац правде Којић потпуно је изгубио „конце“ игре и лошим одлукама на обе стране створио непотребну нервозу. Више енергије на расправу трошио је „Раднички“, а губитак фокуса гости користе у самом финишу. Дуга лопта, неспоразум Рувидића и Косјера, избацује играча Хајдук Станка пред Јовића. Несебично проигравање за резервисте Тривковића и лагана реализација за 1:2. До краја, велику прилику имао је Крушиновић, но из изгледне позиције шутира високо преко гола гостујуће екипе.
„Раднички“ је заслужио игром више од три бода из прва четири кола, али све то је неважно када се прилике не користе. Бодови из Петловаче су неопходни како би се шабачки клуб прикључио горњем делу табеле.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa