Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ЈОШ ЈЕДАН ОБРТ У ВЛАДИМИРЦИМА

ВЛАСТ ИДЕНТИЧНА РЕПУБЛИЧКОЈ

Општина Владимирци, други пут за последњих месец дана, има нову власт. Три одборника Социјалистичке партије Србије подржала су Српску напредну странку. Договор је обелодањен у среду на конференцији за медије, а биће потврђен на Скупштини за коју се надају да ће бити одржана следеће седмице.
-Дошло је до несугласица на локалном нивоу, али уз посредовање врхова обе странке из Београда, успели смо да средимо међусобне односе Превагнуло је мишљење да општине попут Владимираца треба да имају идентичну власт као у Републици. Лично сам убеђен да је ово требало да се деси још 25. априла, одмах после избора. Пред нама је дуг период и имамо доста простора да свако код својих министарстава избори оно што је најбоље за Владимирце, рекао је Драган Симеуновић, председник Општинског одбора СПС.
Председник Скупштине општине Владимирци Владан Милошевић истакао је да је коалиција створена у интересу грађана ове општине. Верује да ће грађани осетити бољитак и навео да је сврха свега што раде то да грађани имају неки бенефит.
-Још нисмо добили одговор од Министарства државне управе и локалне самоуправе на допис који смо им послали. Одмах после њиховог одговора сазваћемо Скупштину и верификовати оно што смо се договорили, рекао је Милошевић.
Драган Симеуновић је изјавио да ће време показати да ли раде у интересу грађана, али да верује да ће у наредном периоду учинити доста за ову општину.
На конференцији је речено да још није постигнут званичан договор око тога ко ће бити председник општине, али да би требало да то буде Милорад Милинковић.
Већину сада чини 12 одборника СНС и три одборника СПС. Подсетимо, СНС је на изборима освојио 14 мандата, али су накнадним напуштањем остали без два. Скупштина у Владимирцима има укупно 25 одборника.
Недавно је у Владимирцима проглашена нова већина коју су чинили одборници Демократске странке, Групе грађана “Небојша Петронић ““ Јединствена Србија ““ Маријан Шавић“, Групе грађана “Завршимо започето ““ Јанко Ђурић“ и СПС. За председника општине тада је изабран Драган Симеуновић. СНС је сматрао да је ово учињено нерегуларно, о чему су обавестили и надлежно Министарство. Одговор још није стигао.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa