Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
ОТВОРЕН МУЗИЧКИ ПАВИЉОН У ВЕЛИКОМ ПАРКУ

МУЗИЧКА ПОЗОРНИЦА У СРЦУ ПАРКА

Концертом ученика Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ прошле среде отворен је музички павиљон у Великом парку
Музички павиљон у Великом парку, физички сједињен са фонтаном у центру овог зеленог комплекса, представља најновији сегмент реконструисане целине. Велики број посетилаца који је присуствовао отварању ове целине, уз концерт надахнутих ученика Музичке школе „Михаило Вукдраговић“ потврђује да је изградња музичког павиљона била сасвим оправдана.
- Уверена сам да ће ово бити веома посећено место. Концерти који су планирани на овој локацији ће бити сјајни, при чему ће репертоар бити прилагођен публици различитих узраста. Била нам је велика част да концертом наших ђака отворимо музичку позорницу. Најдраже нам је то да се овај простор подједнако свиђа и младима који су наступили, али и посетиоцима, што нас је одушевило, рекла је Соња Живковић, диригент хора Музичке школе „Михаило Вукдраговић“.
Музичка позорница саграђена је у оквиру реконструкције Великог парка, у којој учествује тим архитеката.
- Ова амбијентална целина Великог парка је веома специфична. Идеју за музичку позорницу у Великом парку дала је архитекта Маријана Васић, а како је Велики парк приликом реконструкције представљен као једно сазвежђе, концертна позорница је инспирисана Месецом. Сјајни кров и вода у фонтани која се рефлектује на хромираном крову подсећају на сјај месеца у води, рекла је Милена Зиндовић, директорка ЈУП „План“.
Отварању музичке позорнице присуствовао је и градоначелник Шапца Небојша Зеленовић који је истакао да места попут овог представљају целине на којима се види прави дух Шапца и његових грађана.
- Ово је место где се може чути квалитетна музика без обзира на жанр који се изводи. Лепо је видети пун парк и Шапчане свих генерација, баке и деке, родитеље, омладину и децу. Велики парк је један од најлепших делова града, он је место сусрета млађих и старијих генерација и као такво треба да буде простор где ће деца од малих ногу имати културне садржаје. На тај начин утицаћемо на младе да слободно време проводе квалитетније и да чувају своју околину. Важно је да се осети да је Шабац жив град и да има свој посебан дух, нагласио је Зеленовић.
У присуству великог броја грађана, на новом месту резервисаном само за добру музику, наступио је дечји хор школе и ученици одсека гитаре и флауте
М.С.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa