Инфо

15. септембар 2016.15. сеп 2016.
САВЕЗ ЗА ШКОЛСКИ СПОРТ У ПОСЕТИ ШАПЦУ

ПРИМЕР ДРУГИМ ГРАДОВИМА

Представници Савеза за школски спорт Србије, на челу са председником Жељком Танасковићем, посетили су прошле среде Шабац. На састанку са представницима града разговарали су о досадашњим резултатима, као и о плановима за даљи рад. Као надоградња и до сада успешне сарадње, најављено је формирање Савета за школски спорт града Шапца.
-Шабац је град који препознаје важност спорта у најмлађем узрасту. Градска власт и људи који су у Спортском савезу града Шапца и Савезу за школски спорт Србије, одлично раде свој посао. Обилазили смо лакалне самоуправе у последње време и Шабац смо износили као један од примера како треба радити. Велика је ствар када се има слуха за пројекте који су битни за најмлађе. Лепо је причати са неким ко све то разуме и при том жели и да спроведе у дело. Дали смо неке сугестије које још могу да унапреде оно што се сада ради, рекао је Танасковић.
Председник Скупштине града, Немања Пајић, навео је да им пријају похвале за рад са децом школског узраста, а поготово за програм Расти здраво.
-Савет за школски спорт је нешто природно што треба да се формира на територији града. Шабац има стратешки приступ развоју спорта у школама. Циљ у наредне четири године је да све школе имају спортске сале, а сви отворени терени у оквиру школа морају бити безбедни. Због тога ћемо у наредном периоду видети у каквом су они стању и урадити нове голове и кошеве, како би деца била безбедна, али и имала мотив да се баве спортом, истакао је Пајић.
На састанку је речено и да ће омасовљење школског спорта бити стратешки циљ Савета за школски спорт, који треба да буде формиран до краја године.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa