Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
ОДРЖАН ПРВИ МАЧЕВАЛАЧКИ ТУРНИР У ШАПЦУ

ПРВА СТРАНА ИСТОРИЈЕ

Од претходне године у Шапцу функционише Мачевалачки клуб “Церски јунаци“, према подацима савеза, први клуб ове древне борилачке вештине у нашем граду, а недавно је организован и први међународни турнир који је и отворио сезону мачевања у Србији
Осим значаја за шабачко мачевање у организационом смислу, турнир је био историјски и резултатски за клуб. Лука Ранковић је освојио прву златну медаљу. Најбољи је био у категорији пионира Ц, а осим ове стигао је и до бронзе међу пионирима Б категорије. Лука је освајач прве медаље у историји за Шапчане у мају на турниру у Новом Саду.
Осим њега, клуб је богатији и за сребро Саве Михаиловића (пионири Б), односно бронзе Луке Максимовића (пионири Б) и Стефана Ранковића (пионири А).
- Најтеже је почети. Ентузијазма нам не мањка, као ни амбиција и надамо се да следе године успона мачевања у нашем граду ““ истакао је председник клуба Владан Ранковић.
Турнир је подржао град Шабац, говорио је члан Градског већа, Божидар Катић, а част да такмичење отвори имао је председник Савеза, Дамир Баралић.
Нови изазови за шабачке мачеваоце биће средином децембра на турниру у Београду.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa