Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
ВАТЕРПОЛИСТИ У РЕГИОНАЛНОЈ ЛИГИ

ШАБАЦ У А2 ДРУШТВУ

Одавно је Ватерполо клуб „Шабац“ изразио жељу да игра у Регионалној А2 лиги, али се чекао званичан позив руководства ове лиге и став српске куће ватерпола. Сада су се сви фактори сложили и овдашњи клуб и званично је део заједничког такмичења клубова из Србије, Хрватске и Црне Горе
Другу лигу ове сезоне чиниће осам клубова, по два из наше земље и Црне Горе, односно четири из Хрватске. Уз „Шабац“, Србију ће представљати и Црвена Звезда, а управо дуелом српских екипа у првом колу, у Београду, почиње А2 сезона. Из Црне Горе, борбу у базену водиће „Приморац“ Котор, вероватно и први фаворит за пласман у А1 лигу и још један клуб из Котора „Катаро“. Највише екипа долази из западног суседства и то: „Медвешчак“ (Загреб), ПОШК (Сплит), „Соларис“ (Шибеник) и „Задар“.
Као што смо рекли, у првом колу, 15. октобра, Шапчани гостују Звезди, а седам дана касније, 22. октобра, у дебију пред домаћим навијачима, дочекују шибеначки „Соларис“. Овоме додајемо да Ц. Звезда још није потврдила да ће играти у Лиги ове сезоне.
Првак А2 лиге, која се игра по двокружном бод систему, избориће директан пласман у А1 лигу, док ће вицешампион разигравати са деветопласираном екипом вишег ранга.
Д. Б.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa