Инфо

22. септембар 2016.22. сеп 2016.
МЕТКОВАЧКА ВЕСЕЛА МАШИНА

ПОБЕДИЛА ИВАНОВА ПРЕПЕЧЕНИЦА

Традиционална манифестација “Метковачка весела машина“ одржана је прошле суботе ( пети пут ) у Етно селу “Мачвански конак“, на крају улице Краља Петра Првог у овом селу.
Тако је успешно настављена традиција неговања старих обичаја. Манифестација се састојала из више делова, а различита дешавања нису изостала од раних јутарњих сати до касно увече.
Етно село је бројним гостима пружило прилику да се пријатно проведу и уживају у прелепом амбијенту. Неки су се овом приликом подсетили својих старих и обичаја актуелних у њихово време.
Припреман је ловачки котлић, печени листићи, презентовани бројни прехрамбени производи и пића, а своје уметничке радове ( уља на платну) изложио је домаћи ликовни педагог Иван Вешић.
У такмичарском делу, ракију је пекло десетак казана, а за најбољу изабрана је шљивовица Ивана Ерића из Мачванског Метковића, стара осам година.
У конкуренцији ловачких котлића, најукуснији је био онај који су припремили “Змајеви“ из Метковића и ловци “ЈУ Дрва“ из Црне Баре.
Свој допринос укупном успеху манифестације дали су и песници Вера Сташић, Драгољуб-Бата Цветуљски и Милана Давидовић. У овом, уметничком делу програма, наступиле су и изворне певачке групе “Ђидије“ из Богатића и “Дубљанске лоле“из Дубља. Више мелодија на фрули извео је Горан Мајсторовић, а награде је победницима у име организатора КОЦ, месне заједнице Метковић и општине Богатић, уручила директорка КОЦ Богатић Тања Јуришић.
Љ.Ђ.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa