6. oktobar 2016.6. okt 2016.

ČIVIJAŠKI HOROSKOP

VAGA
Toliko ste bili uspešan privrednik, da ste zaslužili da budete ministar privrede. Jeste da je diploma malo sporna, ali važno je da ste privrednik. I kada je privrednik završio posao u Ministarstvu bez nastavka saradnje, normalno je da se vrati u privredu i da nastavi da zarađuje i da plaća državi porez. Ma jok. Država će da nastavi da plaća privrednika tako što će da ga stavi na čelo državne agencije sa ogromnom platom i resursima. E, to je vaša uspešna priča života.
ŠKORPIJA
Blago Srbiji ako ste joj vi potrebni. Preživela je Srbija nekako bez vas 11 godina, verovatno bi mogla još koju godinu bez vaših salata. Uspeli ste u Rusiji, nije da niste, ali ste pobegli, i to je činjenica. Imamo mi biznismene koji su, takođe, mogli da pobegnu, ali su bili malo u zatvoru, za razliku od vas koji ste bili pametniji i šmugnuli na vreme. Ne bi nas iznenadilo da vam i crveni tepih iznesu kada se budete vratili. Ipak ste vi ista bratija.
STRELAC
Pomenuli smo prošle nedelje da euforija zbog pobede na referendumu treba polako da se smiri i da se okrenete rešavanju životnih problema. Ali, ne vredi. Nije vam dovoljno ni što ste pobedili u Srebrenici. Hoćete još. Razmišljate o referendumu o nezavisnosti Republike Srpske. Polako, brate Srbine. Vidite da nije neko vreme za ekstremne korake. Pritisli sa svih strana. Duboko dišite, bacite se malo na jogu, uživajte u čarima „dedovanja“.
JARAC
Rešili ste da budete mali Sloba. Vaše pravo, vaš izbor. Sređujete stanje u stranci, delite ukore, predisključenja, izbacujete pojedine iz stranke. Napredno je rekonstruišete. Mogli ste, istine i pravde radi, i sebi da dodelite koji žuti karton zbog kofera ili banana, ali neka, ima ko vama i crveni da uruči, ako bude trebalo. Da se dokažete kao borac, opleli ste malo po „nejakoj“ Zorani, ali spustila vas je ona na zemlju u momentu. Malo se primirite i smirite.
VODOLIJA
Dok vi otvarate konzulat u Petersburgu, ovde rešavaju probleme oko Trepče. I niko da se seti da vas pita: „Predsedniče, šta uraditi, kako dalje“. Čak vas ni ON nije razumeo šta ste rekli. Vašu izjavu da je dosta ustupaka učinjeno Prištini, ON je shvatio kao podršku NjEGOVIM naporima da se reši problem. A, neće da bude da je baš tako. Dosta znači dosta, a ne podrška. Vi ćete učiniti sve da se situacija smiri, ali možda ON, polako ali sigurno, diže ruke od vas.
RIBE
Vi ste srećan čovek, jer ne morate da čitate štampu koju ne volite. Ima onih koji to rade umesto vas, pa onda i izložbu otvore. Zanimljivo je da ne čitate, a sve znate šta je ko objavio. Nemojte onda da se ljutite na one koji isto ne čitaju, na primer, Briselski sporazum. Vi ste ga pročitali, i tamo nema ni slova o Trepči. Svaka vam čast na odluci Vlade Srbije o poništavanju odluka Vlade Kosova. Eno, u Prištini ne znaju šta će, uznemirili ste ih do neba.
OVAN
Vama raspored zvezda definitivno nije naklonjen, još ste neraspoređeni. O čemu se radi, ne znaju ni astrolozi, verovatno zna samo ON. A, toliko ste truda i vremena, što ne reći i para uložili ne bi li se našli negde u NjEGOVOM oku. Ili se pravi lud, ili ste nešto zabrljali. Pravo da vam kažemo, nedostajete u parlamentu. Navikli smo na vas i na vaše bisere. U svakom slučaju, nastavite da se borite, verovatno će „neko june i vas da mune“, kako to već umemo mi da kažemo.
BIK
Svašta može da se obruši na vas, ali vi ste stameni poput onih tunela koji su pod vašom ingerencijom. Ne može tamo neki Dačić da vas diskredituje i unapred uskraćuje podršku za eventualnu kandidaturu za predsednicu Srbije. Argumenti i sila su na vašoj strani. Nemate vi problem sa time, ali nećete nikome da prećutite. Niste ćutali ni jačim igračima. Ne povlačite se ni pred kim, ili čim, sem pred NjIM, i biće sve u redu.
BLIZANCI
Napravili ste dva velika gafa koji mogu da utiču na vašu političku karijeru. Spomenuli ste ultimatum Brisela, i najavili borbu za Trepču pred Savetom bezbednosti Ujedinjenih nacija. Nijedna od te dve stvari se nisu svidele NjEMU, čak vas je i ukorio, malčice. Vi dobro znate šta znači kada se ON tako ponaša. Nije nemoguće da spakujete stvari u kutiju i, gudbaj Čarli, otkaz. Možda nije sve tako crno, možda u NjEMU proradi ona milosnija strana, pa pregurate i ovu krizu.
RAK
Kao što smo napisali prošle nedelje, između „sve“ i „ništa“, vas je zapalo ništa. Svet nije izabrao vas, već Portugalca, ali šta bilo kome znači drugo mesto ““ ništa. Za vas uvek ima alternative. I odmah su počele spekulacije. Mnogi vas vide kao predsednika Srbije, čak tabloidi pišu o vezi sa pojedinim tajkunima. Sve je sada u opticaju, ali pitanje je koliko vas zanima da Petu aveniju zamenite Andrićevim vencem. To je, ipak, Njujork, a ne Batočina.
LAV
Krenuli odmah problemi. Tako je to u životu. Stalno usponi i padovi. Vi ste bili svesni toga šta vas čeka kada su vas izabrali za šefa stranke. Verovatno niste očekivali da će neko da vas proziva zbog sata na ruci, makar vredeo kao dvosoban stan u Beogradu. Međutim, izgleda da vas te gluposti ne uzbuđuju mnogo, jer ste spremni da razgovarate o zajedničkom predsedničkom kandidatu opozicije. To je velika novost i pozitivno razmišljanje.
DEVICA
Dok vi mlatite praznu slamu o Hrvatskoj, Bosni, a evo sada i o Trepči, neko radnike u ovoj zemlji tera da kleče. To vas, kao resornog ministra, naravno, ne pogađa mnogo. Brinu vas Milanovići, Izetbegovići, Tačiji..., sve sem ono za šta vas narod plaća. Pri tom ste još i levičar, doduše na Dedinju, ali to nije mnogo važno. Poslali ste, na kraju, inspekciju u tu „Juru“, ali teško da će od straha neko od radnika bilo šta da kaže. Zamislite u kakvoj državi živimo, ako se plašimo da govorimo istinu, jer ćemo ostati bez minimalca.
PS. U ovom Oroskopu nismo spomenuli Željka Sertića, Bogoljuba Karića, Milorada Dodika, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića, Aleksandra Vučića, Zorana Babića, Zoranu Mihajlović, Marka Đurića, Vuka Jeremića, Dragana Šutanovca, Aleksandra Vulina.
Nenad Kulačin

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa