6. oktobar 2016.6. okt 2016.
BIBLIOTEKA ŠABAČKA PROSLAVILA 169 GODINA POSTOJANjA

UZDIGNUTE GLAVE S MEROM

Tačno na dan početka rada ove ustanove kulture, proteklog utorka, u Dvorani „Vinaver“ priređen je prigodni program posvećen umetnosti i saradnji sa umetnicima
Pričom o umetnosti, umetnicima i umetničkim delima koja su pronašla svoje mesto u Biblioteci šabačkoj, u Dvorani „Vinaver“ proteklog utorka, proslavljena je stošezdesetdevetogodišnjica rada ove ustanove kulture.
- Sto šezdeset devet godina postojanja, 11. oktobar 1847 ““ 11. oktobar 2016. Godine za poštovanje. Biblioteka u usponima, padovima, trajala je svih tih sto šezdeset devet godina. Ali to nije samo trajanje radi trajanja već kvalitetno postojanje i uvek s merom. To je odlika Biblioteke šabačke. Ići uzdignute glave s merom ““ izjavila je Jelena Podgorac Jovanović, načelnica Odeljenja za rad sa korisnicima Biblioteke šabačke.
Čestitke zaposlenima u Biblioteci šabačkoj uputio je i gradonačelnik Nebojša Zelenović istakavši da nema institucije u Srbiji koja se može pohvaliti ovako dugom tradicijom trajanja.
- Ponosan sam na Biblioteku šabačku kao što sam ponosan i na sve druge ustanove kulture. Ponosan sam što živim u gradu koji toliko vodi računa o najvažnijoj stvari kojom se mi ovde u gradu već dugo godina pažljivo bavimo i brinemo o njoj. To pokazuje koliko je jedno društvo zrelo i koliko je spremno da ukaže na prave vrednosti. Mi imamo neki plan kako da kulturu u gradu podignemo, da je učinimo još kvalitetnijom, sadržajnijom. To ne može da se desi ni bez Biblioteke šabačke ni njene pomoći. Deca više treba da čitaju, građani treba više da čitaju, da našu Biblioteku za sledeći veliki rođendan dogodine učinimo jednom od najboljih institucija u državi ““ poručio je Zelenović.
O. G.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa