Инфо

Берза

  • aero 801 ▲ 0,13%
  • alfa 31.500 ⚫ 0,00%
  • enhl 680 ▼ -1,45%
  • kmbn 2.748 ▼ -0,04%
  • kmbnpb 1.150 ▲ 3,14%
  • niis 695 ▼ -3,34%
  • sjpt 180 ⚫ 0,00%
  • tlkb 8.001 ▲ 0,01%
  • vbse 1.600 ▲ 6,60%
(13. октобар 2016.)
ПОСЛУ У „ЈАЗАКИЈУ“ НАДАЈУ СЕ МНОГИ ШАПЧАНИ

ПОЧИЊЕ СЕЛЕКЦИЈА КАНДИДАТА

До краја 2019. године у фабрици „Јазаки“ у Шапцу радиће 1.700 људи. Јапански инвеститор ће у наредне три године инвестирати 25 милиона евра у производне погоне из којих ће на тржишта широм света одлазити каблови за аутомобилску индустрију
Годину и по дана трајали су преговори представника града и јапанске компаније „Јазаки“. Епилог: Уговор којим је потврђено да ће у Шапцу посао добити најмање 1.700 људи. На недавно одржаном Сајму запошљавања одабрано је 40 кандидата који ће бити инструктори осталим радницима.
- Они ће се обучавати у нашим сестринским фабрикама у иностранству током наредних неколико месеци. О односу на стандардне оператере који ће бити ангажовани у нашој фабрици, за ову групу су појачани услови, односно тражи се познавање енглеског језика и рада на рачунару. Од фебруара, марта кренућемо у обуку других оператера који ће од јуна, када фабрика буде изграђена, бити први радници на нашим линијама, каже Милош Давидовић, директор људских ресурса у компанији „Јазаки Србија“
Град ће финансирати обуку 100 радника, који ће бити ангажовани на средњим позицијама у менаџменту.
- Наш задатак је да омогућимо да наши грађани искористе своју шансу. Желимо да се запослени у компанији „Јазаки“ својим квалитетом изборе за боље плаћене послове од оних који данас постоје у понуди. Крећемо са првих сто кандидата којима ће град платити обуку страног језика и курс рада на рачунару. Град ће платити трошкове сваком ко успешно положи све тестове, док ће они који не положе обуку морати сами да је плате, каже Небојша Зеленовић, градоначелник Шапца.
Шабац је, између осталог, као место за инвестирање одабран због одличне локације, са које се производи могу лако допремити на тржиште Немачке.
- Нама је логистички аспект веома важан. Пошто имамо веома кратке рокове испоруке сваки сат који смо ближе купцу нам је веома значајан, објашњава Давидовић.
За почетак рада „Јазакија“ у Шапцу град је определио 2.4 милиона евра. Та средства ће се пласирати током трогодишњег циклуса, а улагање ће се исплатити у истом периоду: на основу продаје земљишта за изградњу фабрике, као и кроз приходе од пореза на зараде и имовину. Искуство стечено током преговора са јапанском компанијом биће веома значајно за привлачење нових великих инвеститора, сматра градоначелник Шапца.
- Ово је посао у ком сигурно добијамо. Уложићемо средства, али све што инвестирамо вратиће нам се у року од три године. Инвеститори који долазе у Шабац знају да са друге стране имају поузданог партнера у Градској управи. Нама су потпуно јасне намере и потребе инвеститора, а на њих ми без проблема можемо да одговоримо. Када обе стране јасно знају шта желе, не може да дође до неспоразума, наводи градоначелник Шапца.
Охрабрујућа вест за Шапчане који буду радили у производним погонима ове фирме је да ће просечна нето зарада изности више од 40.000 динара.
М.С.М.

Најновији број

13. јун 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa