10. novembar 2016.10. nov 2016.
Kada gladni psi krenu u Drenovac

ČOPOR LUTALICA PREKLAO OVCE

Čopor pasa lutalica napao je stado ovaca u domaćinstvu Milorada Alimpića u selu Drenovac. Pet ovaca je preklano a 11 je sa ozbiljnim povredama. Sve ovce su umatičene pa je šteta velika.
Alimpić je jedan od najozbiljnijih odgajivača, ovce drži u objektu sa tri strane zidanim čvrstim materijalom, a samo je prednja strana staje od drveta. Dvorište je ograđeno, pa je čudo kako su psi upali.
-Obavestio sam veterinara, policiju, svi su dolazili a šteta je velika. Pet je udavljeno, četiri ovce i jedno jagnje. Ima i onih načetih koje teško da će preživeti. Sve je ograđeno i visokom ogradom zaštićeno ali njima to nije bila prepreka, priča Alimpić.
Veterinar Veterinarske stanice Šabac dr Ljiljana Isailović Beljić pojašnjava da je vrlo moguće i da neka od 11 izujedanih ovaca ne preživi.
- Ovce su u stresu, rane su duboke i teško je dati prognozu šta će biti sa njima. Među ovcama koje su preklane tri su bile sjagnjene a dve su nosile blizanačku trudnoću. Sve ovce su bile u izuzetnoj kondiciji jer ih Alimpić sjajno održava. Ovo nije prvi slučaj a zanimljivo je da se već dešavalo u istoj ulici. Po ugriznim ranama može se pretpostaviti da su ih naneli baš gladni psi mada ne treba isključiti ni mogućnost šakala kojih u ataru Drenovca ima, navodi Isailović Beljić.
Meštani Drenovca tvrde da su se obraćali komunalnim službama i da nisu dobili odgovor. Pitaju se i odakle toliko pasa lutalica u njihovom selu.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa