Инфо

10. новембар 2016.10. нов 2016.
Када гладни пси крену у Дреновац

ЧОПОР ЛУТАЛИЦА ПРЕКЛАО ОВЦЕ

Чопор паса луталица напао је стадо оваца у домаћинству Милорада Алимпића у селу Дреновац. Пет оваца је преклано а 11 је са озбиљним повредама. Све овце су уматичене па је штета велика.
Алимпић је један од најозбиљнијих одгајивача, овце држи у објекту са три стране зиданим чврстим материјалом, а само је предња страна стаје од дрвета. Двориште је ограђено, па је чудо како су пси упали.
-Обавестио сам ветеринара, полицију, сви су долазили а штета је велика. Пет је удављено, четири овце и једно јагње. Има и оних начетих које тешко да ће преживети. Све је ограђено и високом оградом заштићено али њима то није била препрека, прича Алимпић.
Ветеринар Ветеринарске станице Шабац др Љиљана Исаиловић Бељић појашњава да је врло могуће и да нека од 11 изуједаних оваца не преживи.
- Овце су у стресу, ране су дубоке и тешко је дати прогнозу шта ће бити са њима. Међу овцама које су преклане три су биле сјагњене а две су носиле близаначку трудноћу. Све овце су биле у изузетној кондицији јер их Алимпић сјајно одржава. Ово није први случај а занимљиво је да се већ дешавало у истој улици. По угризним ранама може се претпоставити да су их нанели баш гладни пси мада не треба искључити ни могућност шакала којих у атару Дреновца има, наводи Исаиловић Бељић.
Мештани Дреновца тврде да су се обраћали комуналним службама и да нису добили одговор. Питају се и одакле толико паса луталица у њиховом селу.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa