24. novembar 2016.24. nov 2016.
DOM ZDRAVLjA - ŠABAC

ZA BOLjI KVALITET

Na konferenciji za medije, održanoj u utorak u Domu zdravlja „Dr Draga Ljočić“, bilo je reči o nestandardnim uslugama koje ova ustanova pruža. To su usluge na koje nisu obavezni po osnovu ugovora sa Fondom za republičko zdravstveno osiguranje, ali pomoću kojih povećava sopstvene prihode. Na ovaj način unapređuje se rad Ustanove i kvalitet usluga koje pružaju.
Pomoćnik direktora Doma zdravlja, dr Dejan Pavlović, naveo je da je na osnovu analize prihoda i rashoda za prvih devet meseci ove godine, ustanovljeno da se novac najviše koristi za potrebe koje omogućavaju normalan rad ove Ustanove.
- Sredstva se koriste za održavanje seoskih ambulanti, održavanje vozila, nabavku opreme, za stručno usavršavanje i organizovanje stručnih edukacija. Ove godine uveli smo obavljanje pregleda za utvrđivanje sposobnosti fizičkih lica za držanje i nošenje oružja, a prema odobrenju nadležnih inspekcija. Takođe, ponosni smo što je Dom zdravlja uspeo da dobije posao za obavljanje ciljanih pregleda za utvrđivanje zdravstvene sposobnosti kandidata za zapošljavanje u kompaniji „Jazaki“, rekao je Pavlović.
Dom zdravlja dodatne prihode ostvaruje i preko službe medicine rada. Šef odseka Medicine rada sa sportskom medicinom, dr Andrija Antonić je naveo da imaju tri lekara specijaliste u ovoj oblasti, ali da je to za sada dovoljno.
- Primarni cilj medicine rada je zdravstvena zaštita zaposlenih. Angažuje nas poslodavac. Sve usluge koje radimo se naplaćuju ili od poslodavca ili od korisnika koji zahteva konkretnu uslugu, rekao je Antonić i podsetio da u Šapcu medicina rada već dugo godina obavlja samo preventivnu delatnost.
M.M.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa