Инфо

24. новембар 2016.24. нов 2016.
ДОМ ЗДРАВЉА - ШАБАЦ

ЗА БОЉИ КВАЛИТЕТ

На конференцији за медије, одржаној у уторак у Дому здравља „Др Драга Љочић“, било је речи о нестандардним услугама које ова установа пружа. То су услуге на које нису обавезни по основу уговора са Фондом за републичко здравствено осигурање, али помоћу којих повећава сопствене приходе. На овај начин унапређује се рад Установе и квалитет услуга које пружају.
Помоћник директора Дома здравља, др Дејан Павловић, навео је да је на основу анализе прихода и расхода за првих девет месеци ове године, установљено да се новац највише користи за потребе које омогућавају нормалан рад ове Установе.
- Средства се користе за одржавање сеоских амбуланти, одржавање возила, набавку опреме, за стручно усавршавање и организовање стручних едукација. Ове године увели смо обављање прегледа за утврђивање способности физичких лица за држање и ношење оружја, а према одобрењу надлежних инспекција. Такође, поносни смо што је Дом здравља успео да добије посао за обављање циљаних прегледа за утврђивање здравствене способности кандидата за запошљавање у компанији „Јазаки“, рекао је Павловић.
Дом здравља додатне приходе остварује и преко службе медицине рада. Шеф одсека Медицине рада са спортском медицином, др Андрија Антонић је навео да имају три лекара специјалисте у овој области, али да је то за сада довољно.
- Примарни циљ медицине рада је здравствена заштита запослених. Ангажује нас послодавац. Све услуге које радимо се наплаћују или од послодавца или од корисника који захтева конкретну услугу, рекао је Антонић и подсетио да у Шапцу медицина рада већ дуго година обавља само превентивну делатност.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa