24. novembar 2016.24. nov 2016.
Urnebesna hit komedija u Krupnju

ŠKOLA ZA LjUBAVNIKE

Komedija zabune vodviljskog karaktera, naizgled obični bračni problemi, pretvoriće se u neviđene komplikovane situacije
Kao što je i najavljeno, u subotu 19. novembra u velikoj sali Biblioteke „Politika“ izvedena je hit komedija „Škola za ljubavnike“. U glavnim ulogama igrali su: Milan Vasić, Milan Kalinić, Jelena Rakočević, Aleksandra Cucić i Bojan Stojčetović, glumac, režiser i scenarista, koji je napisao tekst i režirao ovu predstavu.
- Utisci su odlični. Mislim da je publika u Krupnju dobro reagovala na predstavu. Prvi put igram ovde kao glumac, ali vidim da je atmosfera tipično pozorišna, publika normalno reaguje i za mene - osvojili su prvo mesto. Ono što je pozitivno, odnosno nije tragedija kada se u ljubavi nešto dogodi, je da se ljubavne muke srećno završe - ističe Bojan Stojčetović glumac, režiser i scenarista.
Radnja je smeštena u Italiju krajem pedesetih godina prošlog veka. Muž i žena, jako uspešni u svemu što rade, upadaju u bračnu kolotečinu. Potreba da se iz nje izađe po svaku cenu, dovodi do par njihovih odluka, koje će im promeniti živote. Naizgled obični bračni problemi, pretvoriće se u neviđene komplikovane situacije, koje će na najkomičniji način probati da reše. Kao što svaka jednačina ima jednu, ili dve nepoznate, tako se i u njihovom slučaju javljaju tri „nepoznate“, koje im samo dodatno komplikuju situaciju.
Krajnje čudna služavka, kućni prijatelj advokat, kao i unajmljeni profesor, za još čudniju školu, potrudiće se da komplikovano dovedu u krajnje zamršeno. A krajnje zamršeno, u realno nezamislivo. Niko od njih nije ono što jeste, niti je ono što jeste, ono što oni misle. Na briljantan i komičan način nas Milan Vasić i Jelena Rakočević, vraćaju u ono vreme, kada je moguće bilo nemoguće.
Prema rečima Milana Kalinića radi se o komediji zabune vodviljskog karaktera, o pravoj komediji. Igraju je već godinu dana i drago im je da su došli i u Krupanj.
- Gde god da smo igrali dobili smo sjajnu povratnu informaciju od publike. U Makedoniji smo „razvalili“ pa ćemo ponovo nastupiti u Bitolju, Skoplju i Štipu do kraja novembra. Od februara planiramo gostovanje u Švedskoj i Dubaiju, Makedoniji i Republici Srpskoj. U Švajcarskoj smo oborili rekord po gledanosti od svih srpskih predstava koje su gostovale - zadovoljno ističe Kalinić.
- Lik koji nema veze ni sa mnom ni sa onim što sam do sada igrao. Ovo je novi izazov i zato uživam da igram ovu predstavu. Naravno, i zbog svojih kolega i drugara. Atmosfera je sjajna i ova uloga je kruna moje karijere kada je u pitanju komedija - dodaje Milan Vasić jedan od glavnih glumaca u predstavi.
- Prema našim očekivanjima ovo nije predstava koja će se igrati pet-šest meseci, nego komad koji ćemo možda igrati do kraja života. Tokom novembra imali smo desetak predstava što je, složićete se, prilično imajući u vidu da je uglavnom reč o gostovanjima po Srbiji i šire.
Dušan Žugić

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa