1. decembar 2016.1. dec 2016.
SEMINAR AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE

UPOZNAVANjE FUNKCIONERA SA OBAVEZAMA

Agencija za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Skupštinom grada Šapca, održala je u ponedeljak seminar u Visokoj medicinskoj i poslovno - tehnološkoj školi, sa temom “Sprečavanje sukoba interesa i kontrola imovine i prihoda funkcionera“. Ovo je bio 20. seminar koji je Agencija organizovala u različitim gradovima Srbije u poslednjih mesec i po.
Stevo Bajić, samostalni savetnik Agencije za borbu protiv korupcije, naveo je da se inače posle izbornih godina organizuju obuke u cilju upoznavanja novih funkcionera sa obavezama koje imaju prema ovoj instituciji. Takođe, i stari funkcioneri koji imaju neke nedoumice mogu ih razrešiti na ovim seminarima.
Predsednik Skupštine grada, Nemanja Pajić, izjavio je da se mora poslati jasna poruka da je tolerancija na korupciju nulta.
-Ako želimo kao društvo da napredujemo moramo imati što manju korupciju. Skupština grada prijavljuje sve novopostavljene funkcionere. Na njima je da prijave imovinu i ispune sve što im je zakonska obaveza. Nekada to ide teže, jer ljudi nisu obavešteni o svojim dužnostima, rekao je Pajić.
Na seminaru je bilo reči o obavezama koje organi imaju prema Agenciji, o ličnoj obavezi funkcionera da podnesu izveštaj o prihodima, o kontroli imovine i prihoda, kao i poklona. Takođe, bitan deo seminara bilo je i izlaganje o sukobu interesa.
M.M.

Najnoviji broj

11. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa