Инфо

1. децембар 2016.1. дец 2016.
СЕМИНАР АГЕНЦИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ

УПОЗНАВАЊЕ ФУНКЦИОНЕРА СА ОБАВЕЗАМА

Агенција за борбу против корупције, у сарадњи са Скупштином града Шапца, одржала је у понедељак семинар у Високој медицинској и пословно - технолошкој школи, са темом “Спречавање сукоба интереса и контрола имовине и прихода функционера“. Ово је био 20. семинар који је Агенција организовала у различитим градовима Србије у последњих месец и по.
Стево Бајић, самостални саветник Агенције за борбу против корупције, навео је да се иначе после изборних година организују обуке у циљу упознавања нових функционера са обавезама које имају према овој институцији. Такође, и стари функционери који имају неке недоумице могу их разрешити на овим семинарима.
Председник Скупштине града, Немања Пајић, изјавио је да се мора послати јасна порука да је толеранција на корупцију нулта.
-Ако желимо као друштво да напредујемо морамо имати што мању корупцију. Скупштина града пријављује све новопостављене функционере. На њима је да пријаве имовину и испуне све што им је законска обавеза. Некада то иде теже, јер људи нису обавештени о својим дужностима, рекао је Пајић.
На семинару је било речи о обавезама које органи имају према Агенцији, о личној обавези функционера да поднесу извештај о приходима, о контроли имовине и прихода, као и поклона. Такође, битан део семинара било је и излагање о сукобу интереса.
М.М.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa