15. decembar 2016.15. dec 2016.

ŠKOLARCI NA POTEZU

Pred šabačkom publikom nastupilo je oko 250 mladih karatista iz 70 škola Srbije na drugom Školskom fudokan prvenstvu. Najbrojniji i najuspešniji među đacima bili su Majurci
Sedamdeset škola iz Srbije imalo je reprezente u hali “Zorka” prethodnog vikenda, a u klubu tehničkom organizatoru, KK “Kaišin” veruju da su dostigli viši nivo organizacije.
- Odziv je dobar, a verujem da smo opravdali očekivanja gostiju što se uslova takmičenja tiče. Drago mi je da je iza takmičenja stao i naš Grad. Osim kvantiteta, kao trener mogu reći da je i kvalitet bio na zavidnom nivou – istakao je predsednik “Kaišina” Saša Kovačević.
Najbrojniji i najuspešniji školarci bili su karatisti Majura (KK „Soko“), dok su, na klupskom nivou, najviše postigli Čačani, Kraljevčani i klub domaćin KK “Šabac“ osvojio 10 medalja.
- Edukativna dimenzija vrlo je zastupljena. Profesor Ilija Jorga je osmislio uvod u borbe po uzrastima, a discipline: kihon kumite, kihon ipon i điu ipon posebno imaju naglašenu edukaciju najmlađih – dodao je predsednik Fudokan federacije Srbije Igor Gajić.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa