9. mart 2017.9. mar 2017.
VELIKA PODRŠKA KANDIDATIMA
POLITIČKE PARTIJE PRIKUPLjALE POTPISE ZA PREDSEDNIČKE KANDIDATE

VELIKA PODRŠKA KANDIDATIMA

Stranke u Šapcu su prikupljale po nekoliko stotina potpisa i slale u centralu
Nedelja za nama donela je puno posla šabačkim notarima. Radili su u subotu i u nedelju, pa i prekovremeno, ne bi li političke partije prikupile potpise za svoje kandidate.
Da bi se neko kandidovao za predsednika, treba da sakupi 10.000 potpisa punoletnih građana u Srbiji. Stranke u Šapcu su prikupljale po nekoliko stotina potpisa i slale u centralu.
Naprednjaci su prvi „rezervisali“ notare i za jedan dan skupili potpisa i više nego što je trebalo.
- Za samo tri sata, na području Mačvanskog okruga sa dva grada i šest opština, uspeli smo da sakupimo više nego dovoljan broj potpisa podrške predsedničkom kandidatu. Mnoštvo pristalica morali smo da vratimo kući. Bilo je i ljutitih, jer su po svaku cenu želeli da potpišu za Aleksandra Vučića. Objasnili smo im da će najbolje biti da tu podršku daju na izborima 2. aprila – istakao je Boban Birmančević iz Izbornog štaba SNS u Šapcu.
Demokratska stranka sa svojim koalicionim partnerima koji podržavaju kandidaturu Saše Jankovića za predsednika Srbije potpise je prikupljala u kancelariji ovog kandidata u Pop Lukinoj 15.
- Sa zadovoljstvom smo prikupili potpise za Sašu Jankovića. Za manje od tri sata smo ispunili plan, daleko brže nego što smo planirali. Građani su sa zadovoljstvom prilazili i potpisivali, što je i očekivano, jer je Janković kandidat građana Srbije. Siguran sam da će Saša Janković biti novi predsednik Srbije – izjavio je Dušan Kostadinović, zamenik predsednika Izvršnog odbora DS.
Potpisi za Vuka Jeremića prikupljeni su u sedištu stranke Zajedno za Srbiju koja je među prvim podržala kandidaturu nekadašnjeg šefa diplomatije i predsednika Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.
- Odziv građana je bio odličan. Ubeđeni smo da je Vuk Jeremić pobednik i da ćemo svi zajedno uspeti da pobedimo Aleksandra Vučića na predstojećim izborima. Apelujem na sve građane Šapca da 2. marta izađu na izbore, jer nam to svima garantuje bolji život u narednom periodu – rekao je Miodrag Filipović, predsednik Gradskog odbora ZZJ.
Članovi i simpatizeri Demokratske stranke Srbije su potpise za svog kandidata Aleksandra Popovića prikupljali, takođe, u svojim prostorijama.
- Prikupili smo za pet sati 288 potpisa, a verujem da ćemo stići do brojke od 500. To bi trebalo da bude najviše od svih stranaka u Šapcu, jer DSS sama skuplja potpise za svog kandidata, nemamo koalicionih partnera. Očekujemo da narod polako počinje da bude samosvestan i nacionalno odgovoran prema sebi i prema zemlji, a samim tim i prema svom potomstvu. Jedino DSS zastupa prave nacionalne interese građana Srbije. Svi ostali predsednički kanidati sem Aleksandra Popovića troše pare poreskih obveznika, a većina njih i iz inostranstva, iz zemalja koje su bombardovale Srbiju – istakao je Aleksandar Pavlović, predsednik Gradskog odbora DSS.
I SPS POTPISIVAO ZA VUČIĆA
Socijalistička partija Srbije u Šapcu je i potpisima podržala Aleksandara Vučića.
- Sve je proteklo i bolje nego što smo očekivali. Potpise smo prikupljali do 11 sati, i ispunili kvotu. Veliki broj ljudi je dolazio tokom celog dana, ali nažalost, mnoge od njih smo morali da vratimo – izjavio je Vanja Vukić, poverenik Gradskog odbora SPS u Šapcu.

M. M. – N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa