9. mart 2017.9. mar 2017.
Širenje ideje Parka nauke uz
pomoć dva Centra

KONKURS U NAJAVI

Osnovni cilj jeste podizanje kvaliteta vaspitno-obrazovnog procesa na lokalnom, ali i na republičkom nivou
Centar za stručno usavršavanje u Šapcu od juna 2016. godine sarađuje, kroz otvaranje Naučnog kluba, sa jednom od najznačajnih naučnih institucija u našoj zemlji – Centrom za promociju nauke. U sklopu ove saradnje su realizovana dva projekta iz oblasti promocije i popularizacije nauke u 2016. godini – „Biohak akademija“ i „Fizika na izvol’te“ – a u planu su realizacije još dva projekta – „Radijacione tehnologije“ i „Letelice: avioni i helikopteri“.
Projekti Centra za promociju nauke predstavljaju autorska dela eminentnih stručnjaka na polju prirodnih nauka.
CPN je nosilac Javnog poziva za finansijsku podršku projektima promocije i popularizacije nauke za 2017. godinu i neophodno je naglasiti da će ovaj poziv imati pet kategorija – prva se odnosi na projekte promocije nauke u Naučnim klubovima, druga su projekti promocije nauke koji se odnose na naučna, naučno-stručna društva, škole, udruženja, itd, treća grupa su projekti od nacionalnog značaja za promociju nauke, četvrta projekti koji se odnose na idejna rešenja za interaktivne eksponate u Parkovima nauke i petu kategoriju obuhvataju projekti usmereni na izradu eksponata koji će se instalirati u Parkovima nauke.
Planirano je da konkurs bude raspisan u naredne dve sedmice i trajaće mesec dana. Centar za stručno usavršavanje u Šapcu ovaj projekat vidi kao prostor za osnaživanje institucije i kao podršku prosvetnim radnicima Opštine Šabac da, sa svojim idejama, uzmu učešće u projektima Centra za promociju nauke. Osnovni cilj jeste podizanje kvaliteta vaspitno-obrazovnog procesa na lokalnom, ali i na republičkom nivou. Zaposleni u Centru za stručno usavršavanje nemaju pravo prijave na konkurs, ali će direktorka Centra, mr Tatjana Marković Topalović, učestvovati u radu komisije za izbor interaktivnih eksponata u Parkovima nauke.
Za razliku od prethodne godine, CPN je želeo da u okviru javnog konkursa za 2017. godinu, animira što više prosvetnih radnika, direktno uključenih u izvođenje nastave, da se prijave. Kriterijumi za izbor projekta su: projektna ideja, program rada, uticaj, stručnost projektnog tima, kvalitet izrade aplikacije i struktura budžeta.

Najnoviji broj

28. mart 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa