Инфо

9. март 2017.9. мар 2017.
Ширење идеје Парка науке уз
помоћ два Центра

КОНКУРС У НАЈАВИ

Основни циљ јесте подизање квалитета васпитно-образовног процеса на локалном, али и на републичком нивоу
Центар за стручно усавршавање у Шапцу од јуна 2016. године сарађује, кроз отварање Научног клуба, са једном од најзначајних научних институција у нашој земљи – Центром за промоцију науке. У склопу ове сарадње су реализована два пројекта из области промоције и популаризације науке у 2016. години – „Биохак академија“ и „Физика на извол’те“ – а у плану су реализације још два пројекта – „Радијационе технологије“ и „Летелице: авиони и хеликоптери“.
Пројекти Центра за промоцију науке представљају ауторска дела еминентних стручњака на пољу природних наука.
ЦПН је носилац Јавног позива за финансијску подршку пројектима промоције и популаризације науке за 2017. годину и неопходно је нагласити да ће овај позив имати пет категорија – прва се односи на пројекте промоције науке у Научним клубовима, друга су пројекти промоције науке који се односе на научна, научно-стручна друштва, школе, удружења, итд, трећа група су пројекти од националног значаја за промоцију науке, четврта пројекти који се односе на идејна решења за интерактивне експонате у Парковима науке и пету категорију обухватају пројекти усмерени на израду експоната који ће се инсталирати у Парковима науке.
Планирано је да конкурс буде расписан у наредне две седмице и трајаће месец дана. Центар за стручно усавршавање у Шапцу овај пројекат види као простор за оснаживање институције и као подршку просветним радницима Општине Шабац да, са својим идејама, узму учешће у пројектима Центра за промоцију науке. Основни циљ јесте подизање квалитета васпитно-образовног процеса на локалном, али и на републичком нивоу. Запослени у Центру за стручно усавршавање немају право пријаве на конкурс, али ће директорка Центра, мр Татјана Марковић Топаловић, учествовати у раду комисије за избор интерактивних експоната у Парковима науке.
За разлику од претходне године, ЦПН је желео да у оквиру јавног конкурса за 2017. годину, анимира што више просветних радника, директно укључених у извођење наставе, да се пријаве. Критеријуми за избор пројекта су: пројектна идеја, програм рада, утицај, стручност пројектног тима, квалитет израде апликације и структура буџета.

Најновији број

25. април 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa