16. mart 2017.16. mar 2017.
Alhemija mogućeg
FONDACIJA “HUMANO SRCE ŠAPCA” OBELEŽILA
OSAM GODINA POSTOJANjA

Alhemija mogućeg

Mi činimo sve da se malo sreće probudi, pretvaramo nemoguće u moguće, za nas nema nerešenih jednačina, mi smo mali svetionik na kraju tunela, koji briše suze s lica
Fondacija “Humano srce Šapca” proslavila je osmi rođendan u restoranu Stari most. U prisustvu brojnih prijatelja i gostiju, Ružica Popović, predsednica Fondacije, govorila je o rezultatima rada u protekloj godini. Svečanosti su prisustvovali, između ostalih, Nebojša Zelenović, gradonačelnik Šapca, Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca i brojni predstavnici ustanova i organizacija sa kojima Fond sarađuje.
- Ljudi često izgledaju kao dogorele sveće, od kojih je ostao samo fitilj koji će se sam ugasiti. Mi činimo sve da se malo sreće probudi, pretvaramo nemoguće u moguće, za nas nema nerešenih jednačina, mi smo mali svetionik na kraju tunela, koji briše suze s lica... Radost mogu da donesu samo oni koji razumeju patnju, a svaka ljudska patnja za mene je kamen u grudima koga moram da se oslobodim, rekla je Ružica Popović.
Prema gradonačelnikovim rečima, Fondacija je za osam godina postojanja prevazišla sva očekivanja.
- Ponosni smo što imamo Humano srce u Šapcu, koje polako prerasta u ozbiljan pokret i daruje jednu novu dimenziju kulturi življenja u našem gradu, izjavio je Zelenović.
Povodom osmog rođendana, Ružica Popović, koja je, pored drugih priznanja, dobitnica Sretenjskog ordena, uručila je novčanu pomoć deci bez jednog ili oba roditelja. Tokom svečanosti, prikazan je dokumentarni film o radu Fondacije, koji je donatore i prijatelje “Humanog srca Šapca” upoznao sa rezultatima rada u 2016. godini.
Svakodnevno je obezbeđen i distribuiran kuvani obrok za 522 osobe u širem regionu Šapca. Šesnaest porodica je zbrinuto kupovinom, ili adaptacijom postojećih kuća. Kroz jednokratne pomoći i stipendije učenicima iz socijalno ugroženih porodica, potrošeno je blizu milion dinara, a za izmirivanje neplaćenih računa, kupovinu lekova i drugu humanitarnu pomoć u novcu, utrošeno je 1.200.000 dinara.
Pored pomenutog, Fondacija pomaže korisnicima oko prikupljanja dokumentacije potrebne za izdavanje ličnih i drugih dokumenata potrebnih za ostvarivanje prava na socijalnu pomoć, tuđu negu, dečji dodatak, penziju, kao i regulisanje zdravstvene zaštite.
„Eliksir“ grupa najveći donator
Od blizu jedanaest miliona dinara, koliko iznose ukupne donacije u 2016. godini, u novcu je primljeno deset miliona dinara, a ostatak u robi. Ubedljivo najveći donator Fondacije je „Eliksir grupa”, koja je u protekloj godini za brojne aktivnosti donirala više od sedam miliona dinara.
K.J. – M.F.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa