Инфо

Берза

  • aero 839 ▲ 0,60%
  • enhl 700 ▲ 1,45%
  • niis 747 ▲ 0,13%
  • pmli 400 ▲ 0,25%
  • trvp 450 ⚫ 0,00%
(23. март 2017.)
НА БУВЉАК И НЕДЕЉОМ

ЗА СВАКОГ ПО НЕШТО

ЗА СВАКОГ ПО НЕШТО
Шабачки бувљак једно је од најпосећенијих места у граду од уторка до петка. За та четири дана на бувљу пијацу дође и по неколико хиљада људи и свако од њих пронађе нешто за себе. Од априла месеца, ова шабачка пијаца, биће отворена и недељом.
Звало се пијаца, бувљак или као у Шапцу “бандера”, место је на којем се увек може наћи све: половна гардероба највише привлачи жене, док се мушкарци окупљају око тезги са техничком робом и алатом. Било да је у питању хаљина или рецимо, бицикл, све је, бар према уверавању продаваца – оригинал. Највећу пажњу привлаче места са набацаним хрпама одеће, а да би се дошло до жељеног комада, мора мало и да се помучи и добро “зарони” у море шарених крпица. Нешто је лакша варијанта ако се крене у потрагу за рецимо паром удобних патика или деловима за техничку робу.
Овде може да се пазари веш и усисивач, завесе и лампе, али и уџбеници, лектире, књиге..
Ретко ко се са шабачке “бандере” врати без бар једне кесе у руци. И ретко ко се на шабачки бувљак не врати поново по још неки комад за 50 или 100 динара.

Цене закупа исте су као и за остале дане рада бувље пијаце сем петка, а према важећем ценовнику ЈКП „Стари град”. Закуп места на недељном вашару бувљак износиће за резервисано 214 динара за 4 метра и за нерезервисано 428 динара. Месечна резервација износи 1.682 динара.

С.Г.

Најновији број

18. април 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa