20. april 2017.20. apr 2017.
ŠKOLA U ZUKVAMA U NOVOM RUHU
ZAHVALjUJUĆI ZORANU MAKSIMOVIĆU

ŠKOLA U ZUKVAMA U NOVOM RUHU

- Đaci, koji osnovnu školu pohađaju u koceljevačkom selu Zukve, zahvaljujući Zoranu Maksimoviću, ubuduće će imati daleko bolje uslove za učenje i rekreaciju. Ovaj rođeni Zukvarac se, nakon odlaska u penziju, vratio u rodno selo i odlučio da uloži novac u renoviranje školske zgrade i dvorišta.
U dogovoru sa rukovodstvom škole rešio je da uredi školski stan za okupljanje dece, kompletno opremi učionicu, ogradi školsko dvorište i uredi igralište za mali fudbal, košarku, odbojku i tenis.
–U Zukvama sam rođen i završio sam četiri razreda osnovne škole a preostala četiri u Koceljevi kao i limarski zanat kod Nikole Kazandžije. Četvrt veka sam radio u Projekto-montaži u Beogradu a od 1992. godine sam pokrenuo privatni biznis. Moja zanatska radnja za klimatizaciju trenutno zapošljava 18 radnika - priča Zoran koji, nakon odlaska u penziju, svakodnevno boravi u rodnom selu.
Kako kaže, druženje sa zukvarskom decom vratilo ga je u detinjstvo, a sećanje na prva znanja koja je dobio od svog omiljenog učitelja Dragoslava Lukića Kepe nagnalo ga je da malim Zukvarcima omogući još bolje uslove za učenje i druženje.
Ovaj nesebičan čovek se nada da će radovi biti gotovi oko prvog maja te da će sve na kraju izgledati upravo onako kako je zamislio.
V. B.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa