4. maj 2017.4. maj 2017.
REKONSTRUKCIJA VODOTORNjA
JAVNO-KOMUNALNO PREDUZEĆE
“VODOVOD ŠABAC”

REKONSTRUKCIJA VODOTORNjA

Javno-komunalno preduzeće “Vodovod Šabac” započelo je rekonstrukciju Vodotornja na Letnjikovcu, prvu od izgradnje devedesetih godina prošlog veka.
Vodotoranj na Letnjikovcu najzaslužniji je što Šabac i okolina u svakom trenutku imaju kvalitetnu, zdravu pijaću vodu. Prošlo je 20 godina od izgradnje i došlo je vreme za prvu ozbiljniju rekonstrukciju.
- Rekonstrukcijom krova Vodotornja čuvamo kvalitet vode u sistemu, jer se na taj način sprečava da padavine uđu u sistem. Vodotoranj je izuzetno značajan za vodosnabdevanje, reguliše pritisak vode u sistemu i na neki način je rezerva za određene količine vode u slučaju da pumpe na izvorištu stanu – kaže Daniela Lovrin Gavrilović, direktorka JKP “Vodovod Šabac”.
Sredstva za ovaj posao bezebeđena su iz donacija.
- Vrednost investicije je 25.000 evra i radi se o donaciji Nemačke razvojne banke koju smo uspeli da obezbedimo početkom ove godine – dodaje Lovrin Gavrilović.
Najveći radovi obavljaju se na krovu, ali će i drugi delovi objekta biti preuređeni. Posao oko rekonstrukcije Vodotornja na Letnjikovcu biće završen u narednih nekoliko dana.
N. K.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa