Берза

 • aero 979 ▼ -1,81%
 • dinnpb 3.202 ▼ -1,48%
 • fint 520 ⚫ 0,00%
 • fito 2.720 ▲ 0,74%
 • gmon 1.700 ▲ 0,30%
 • hmbg 510 ⚫ 0,00%
 • impl 3.005 ▼ -0,03%
 • jgelm 2.977 ⚫ 0,00%
 • kmbn 2.350 ▼ -1,26%
 • mtlc 1.990 ▼ -1,49%
 • niis 684 ▼ -0,15%
 • pmli 499 ▲ 24,75%
 • rso17150 105,84 ▲ 0,53%
 • rso18170 102,44 ▼ -2,46%
 • sjpt 174 ▼ -2,79%
 • stup 5.900 ▲ 3,51%
 • svrl 603 ▼ -0,17%
 • tgas 10.852 ▲ 0,48%
(4. мај 2017.)
ПОСЛЕ ВРЕДНОВАЊА РАДА ТИМА ЕВАЛУАТОРА ПРОСВЕТНИХ САВЕТНИКА ШКОЛСКЕ УПРАВЕ ВАЉЕВО

НАЈВИША ОЦЕНА ЗА „ЈЕВРЕМОВУ“ ШКОЛУ

„Оцена којом је процењен квалитет рада наше школе потврда је и сатисфакција за сав уложен труд и рад свих ових година, али и подстрек за будућа напредовања и даља усавршавања“, истакла је директорка Светлана Смиљанић
НАЈВИША ОЦЕНА ЗА „ЈЕВРЕМОВУ“ ШКОЛУ
На основу Закона о основама система образовања и васпитања и Правилника о вредновању квалитета рада установа Тим за спољашње вредновање Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије сачињен од четири просветна саветника Школске управе Ваљево извршио је 26. и 27. априла спољашње вредновање квалитета образовно-васпитног рада ОШ „Јеврем Обреновић“ у Шапцу. Рад школе вреднован је кроз процену остварености 30 стандарда у седам области. Јевремова школа остварила је 29 од укупно 30 стандарда у наведених седам области рада школе, и у општем квалитету рада оцењена је највишом оценом 4.
- Највиша оцена којом је процењен квалитет рада наше школе потврда је и сатисфакција за сав уложен труд и рад свих ових година. Посвећеност ученицима, њиховим постигнућима, као и развијању различитих вештина и умења нам је увек била на првом месту. Као школа тежимо да ученицима обезбедимо пријатно и безебедно окружење за рад у којем ће све њихове склоности и афинитети доћи до изражаја. Тимски рад ученика и свих запослених у школи, али и сјајна сарадња и подршка родитељима наших ученика резултирала је овако добром оценом – рекла је директорка школе Светлана Смиљанић.
Са 1.068 ученика у матичној школи и шест издвојених одељења: Орид, Мишар, Миокус, Предворица, Корман и Мрђеновац, опремљена савременим наставним средствима, од којих су и три паметне табле у матичној школи и једна покретна паметна табла у издвојеном одељењу на Ориду, као и са белим керамичким таблама у свим учионицама, а уз употребу више пројектора и лаптопова, школа има добре предуслове за савремено реализовање наставног процеса.
- Велику подршку пружају нам родитељи који су бројним донацијама помогли да опремимо учионице како у матичној школи, тако и у издвојеним одељењима. Годинама уназад оспособљавамо ученике да покажу своје могућности у различитим областима. Наши ученици су врло успешни на различитим такмичењима. Из године у годину имамо све боља постигнућа ученика на завршном испиту. Препознатљиви смо по бројним ваннаставним активностима у којима је ангажован велики број ученика. Једина смо основна школа у граду која већ традиционално годинама уназад има Вече страних језика, с обзиром да у нашој школи поред енглеског као првог језика, ученици имају могућност избора између два страна језика: италијанског и немачког као другог страног језика. Сваке године у време „Јевремових дана“ наши ученици бројним јавним часовима у сарадњи са установама локалне заједнице показују и унапређују знања и вештине стечене у школи. Са друге стране, наш највећи проблем је недостатак адекватно опремљеног простора и већи број учионица у матичној школи. У будућем периоду борићемо се за доградњу школског простора. Желимо да у дограђеном и адекватно опремљеном простору за живот и рад наших ученика и осталих запослених у нашој школи сарађујемо са свим школама у граду и размењујемо примере добре праксе у свим областима рада - истакла је директорка.
Значајни пројекти
ОШ „Јеврем Обреновић“ је укључена у пројекте који се континуирано имплементирају: „Професионална оријентација на преласку у средњу школу“, „Школа као партнер у борби против СИДЕ“. Од школске 2011/2012. године постала је менторска школа у пројекту „Професионалне оријентације“. У школи веома успешно функционише продужени боравак који похађа преко 50 ученика. Велики значај посвећује се васпитном и превентивном раду, као и заштити ученика од свих облика насиља. Активно је 29 различитих тимова, који се поред унапређивања наставног и ваннаставног процеса, баве и промоцијом школе. Такође имају ментора у пројекту „Школа без насиља“, коаутора уџбеника и аутора радне свеске за шести и седми разред у области историје и инструктора за активно учење. Једном годишње у школи се издаје школски лист „Трагови“. Сваке године награђују се најуспешнији ученици књигама и наградном екскурзијом. Ученицима чије су породице слабијег материјалног стања школа помаже бесплатним уџбеницима и школским прибором.
О. Г.

Најновији број

14. фебруар 2019.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa