Berza

  • aero 900 ▲ 3,69%
  • ikrbg 70 ▲ 40,00%
  • jesv 6.002 ▼ -7,66%
  • niis 605 ▲ 1,00%
  • rso16142 114,63 ▼ -0,90%
  • stotn 125 ⚫ 0,00%
(4. maj 2017.)
POSLE VREDNOVANjA RADA TIMA EVALUATORA PROSVETNIH SAVETNIKA ŠKOLSKE UPRAVE VALjEVO

NAJVIŠA OCENA ZA „JEVREMOVU“ ŠKOLU

„Ocena kojom je procenjen kvalitet rada naše škole potvrda je i satisfakcija za sav uložen trud i rad svih ovih godina, ali i podstrek za buduća napredovanja i dalja usavršavanja“, istakla je direktorka Svetlana Smiljanić
NAJVIŠA OCENA ZA „JEVREMOVU“ ŠKOLU
Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Pravilnika o vrednovanju kvaliteta rada ustanova Tim za spoljašnje vrednovanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sačinjen od četiri prosvetna savetnika Školske uprave Valjevo izvršio je 26. i 27. aprila spoljašnje vrednovanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada OŠ „Jevrem Obrenović“ u Šapcu. Rad škole vrednovan je kroz procenu ostvarenosti 30 standarda u sedam oblasti. Jevremova škola ostvarila je 29 od ukupno 30 standarda u navedenih sedam oblasti rada škole, i u opštem kvalitetu rada ocenjena je najvišom ocenom 4.
- Najviša ocena kojom je procenjen kvalitet rada naše škole potvrda je i satisfakcija za sav uložen trud i rad svih ovih godina. Posvećenost učenicima, njihovim postignućima, kao i razvijanju različitih veština i umenja nam je uvek bila na prvom mestu. Kao škola težimo da učenicima obezbedimo prijatno i bezebedno okruženje za rad u kojem će sve njihove sklonosti i afiniteti doći do izražaja. Timski rad učenika i svih zaposlenih u školi, ali i sjajna saradnja i podrška roditeljima naših učenika rezultirala je ovako dobrom ocenom – rekla je direktorka škole Svetlana Smiljanić.
Sa 1.068 učenika u matičnoj školi i šest izdvojenih odeljenja: Orid, Mišar, Miokus, Predvorica, Korman i Mrđenovac, opremljena savremenim nastavnim sredstvima, od kojih su i tri pametne table u matičnoj školi i jedna pokretna pametna tabla u izdvojenom odeljenju na Oridu, kao i sa belim keramičkim tablama u svim učionicama, a uz upotrebu više projektora i laptopova, škola ima dobre preduslove za savremeno realizovanje nastavnog procesa.
- Veliku podršku pružaju nam roditelji koji su brojnim donacijama pomogli da opremimo učionice kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenim odeljenjima. Godinama unazad osposobljavamo učenike da pokažu svoje mogućnosti u različitim oblastima. Naši učenici su vrlo uspešni na različitim takmičenjima. Iz godine u godinu imamo sve bolja postignuća učenika na završnom ispitu. Prepoznatljivi smo po brojnim vannastavnim aktivnostima u kojima je angažovan veliki broj učenika. Jedina smo osnovna škola u gradu koja već tradicionalno godinama unazad ima Veče stranih jezika, s obzirom da u našoj školi pored engleskog kao prvog jezika, učenici imaju mogućnost izbora između dva strana jezika: italijanskog i nemačkog kao drugog stranog jezika. Svake godine u vreme „Jevremovih dana“ naši učenici brojnim javnim časovima u saradnji sa ustanovama lokalne zajednice pokazuju i unapređuju znanja i veštine stečene u školi. Sa druge strane, naš najveći problem je nedostatak adekvatno opremljenog prostora i veći broj učionica u matičnoj školi. U budućem periodu borićemo se za dogradnju školskog prostora. Želimo da u dograđenom i adekvatno opremljenom prostoru za život i rad naših učenika i ostalih zaposlenih u našoj školi sarađujemo sa svim školama u gradu i razmenjujemo primere dobre prakse u svim oblastima rada - istakla je direktorka.
Značajni projekti
OŠ „Jevrem Obrenović“ je uključena u projekte koji se kontinuirano implementiraju: „Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu“, „Škola kao partner u borbi protiv SIDE“. Od školske 2011/2012. godine postala je mentorska škola u projektu „Profesionalne orijentacije“. U školi veoma uspešno funkcioniše produženi boravak koji pohađa preko 50 učenika. Veliki značaj posvećuje se vaspitnom i preventivnom radu, kao i zaštiti učenika od svih oblika nasilja. Aktivno je 29 različitih timova, koji se pored unapređivanja nastavnog i vannastavnog procesa, bave i promocijom škole. Takođe imaju mentora u projektu „Škola bez nasilja“, koautora udžbenika i autora radne sveske za šesti i sedmi razred u oblasti istorije i instruktora za aktivno učenje. Jednom godišnje u školi se izdaje školski list „Tragovi“. Svake godine nagrađuju se najuspešniji učenici knjigama i nagradnom ekskurzijom. Učenicima čije su porodice slabijeg materijalnog stanja škola pomaže besplatnim udžbenicima i školskim priborom.
O. G.

Najnoviji broj

28. maj 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa