4. maj 2017.4. maj 2017.
NAJVIŠA OCENA ZA „JEVREMOVU“ ŠKOLU
POSLE VREDNOVANjA RADA TIMA EVALUATORA PROSVETNIH SAVETNIKA ŠKOLSKE UPRAVE VALjEVO

NAJVIŠA OCENA ZA „JEVREMOVU“ ŠKOLU

„Ocena kojom je procenjen kvalitet rada naše škole potvrda je i satisfakcija za sav uložen trud i rad svih ovih godina, ali i podstrek za buduća napredovanja i dalja usavršavanja“, istakla je direktorka Svetlana Smiljanić
Na osnovu Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja i Pravilnika o vrednovanju kvaliteta rada ustanova Tim za spoljašnje vrednovanje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije sačinjen od četiri prosvetna savetnika Školske uprave Valjevo izvršio je 26. i 27. aprila spoljašnje vrednovanje kvaliteta obrazovno-vaspitnog rada OŠ „Jevrem Obrenović“ u Šapcu. Rad škole vrednovan je kroz procenu ostvarenosti 30 standarda u sedam oblasti. Jevremova škola ostvarila je 29 od ukupno 30 standarda u navedenih sedam oblasti rada škole, i u opštem kvalitetu rada ocenjena je najvišom ocenom 4.
- Najviša ocena kojom je procenjen kvalitet rada naše škole potvrda je i satisfakcija za sav uložen trud i rad svih ovih godina. Posvećenost učenicima, njihovim postignućima, kao i razvijanju različitih veština i umenja nam je uvek bila na prvom mestu. Kao škola težimo da učenicima obezbedimo prijatno i bezebedno okruženje za rad u kojem će sve njihove sklonosti i afiniteti doći do izražaja. Timski rad učenika i svih zaposlenih u školi, ali i sjajna saradnja i podrška roditeljima naših učenika rezultirala je ovako dobrom ocenom – rekla je direktorka škole Svetlana Smiljanić.
Sa 1.068 učenika u matičnoj školi i šest izdvojenih odeljenja: Orid, Mišar, Miokus, Predvorica, Korman i Mrđenovac, opremljena savremenim nastavnim sredstvima, od kojih su i tri pametne table u matičnoj školi i jedna pokretna pametna tabla u izdvojenom odeljenju na Oridu, kao i sa belim keramičkim tablama u svim učionicama, a uz upotrebu više projektora i laptopova, škola ima dobre preduslove za savremeno realizovanje nastavnog procesa.
- Veliku podršku pružaju nam roditelji koji su brojnim donacijama pomogli da opremimo učionice kako u matičnoj školi, tako i u izdvojenim odeljenjima. Godinama unazad osposobljavamo učenike da pokažu svoje mogućnosti u različitim oblastima. Naši učenici su vrlo uspešni na različitim takmičenjima. Iz godine u godinu imamo sve bolja postignuća učenika na završnom ispitu. Prepoznatljivi smo po brojnim vannastavnim aktivnostima u kojima je angažovan veliki broj učenika. Jedina smo osnovna škola u gradu koja već tradicionalno godinama unazad ima Veče stranih jezika, s obzirom da u našoj školi pored engleskog kao prvog jezika, učenici imaju mogućnost izbora između dva strana jezika: italijanskog i nemačkog kao drugog stranog jezika. Svake godine u vreme „Jevremovih dana“ naši učenici brojnim javnim časovima u saradnji sa ustanovama lokalne zajednice pokazuju i unapređuju znanja i veštine stečene u školi. Sa druge strane, naš najveći problem je nedostatak adekvatno opremljenog prostora i veći broj učionica u matičnoj školi. U budućem periodu borićemo se za dogradnju školskog prostora. Želimo da u dograđenom i adekvatno opremljenom prostoru za život i rad naših učenika i ostalih zaposlenih u našoj školi sarađujemo sa svim školama u gradu i razmenjujemo primere dobre prakse u svim oblastima rada - istakla je direktorka.
Značajni projekti
OŠ „Jevrem Obrenović“ je uključena u projekte koji se kontinuirano implementiraju: „Profesionalna orijentacija na prelasku u srednju školu“, „Škola kao partner u borbi protiv SIDE“. Od školske 2011/2012. godine postala je mentorska škola u projektu „Profesionalne orijentacije“. U školi veoma uspešno funkcioniše produženi boravak koji pohađa preko 50 učenika. Veliki značaj posvećuje se vaspitnom i preventivnom radu, kao i zaštiti učenika od svih oblika nasilja. Aktivno je 29 različitih timova, koji se pored unapređivanja nastavnog i vannastavnog procesa, bave i promocijom škole. Takođe imaju mentora u projektu „Škola bez nasilja“, koautora udžbenika i autora radne sveske za šesti i sedmi razred u oblasti istorije i instruktora za aktivno učenje. Jednom godišnje u školi se izdaje školski list „Tragovi“. Svake godine nagrađuju se najuspešniji učenici knjigama i nagradnom ekskurzijom. Učenicima čije su porodice slabijeg materijalnog stanja škola pomaže besplatnim udžbenicima i školskim priborom.
O. G.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa