Berza

  • aero 1.000 ▼ -5,21%
  • glos 474 ▲ 5,33%
  • irtl 1.370 ▼ -1,58%
  • niis 740 ▲ 0,14%
  • puue 107 ▼ -10,83%
  • sttm 4.500 ▲ 12,50%
  • svrl 706 ▲ 0,86%
  • tgas 15.352 ▼ -0,76%
  • trgom 950 ▲ 0,53%
(11. maj 2017.)
HU „ANA“ ORGANIZOVALO HUMANITARNO-PRODAJNU
IZLOŽBU ZA TEŠKO OBOLELU ANU POPOVIĆ

NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DRUGIMA DAMO

Zastanite u sekundi, pogledajte malo oko sebe. Siguran sam da negde u svakom momentu možete da pomognete bilo da nekoga poznajete ili ne. Naše je samo ono što drugima damo
NAŠE JE SAMO ONO ŠTO DRUGIMA DAMO
Zajedničkim snagama Humanitarno udrženje „ANA“ iz Drenovca, Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ i Šabačko pozorište organizovali su prošle srede, 3. maja, humanitarno-prodajnu izložbu u Galeriji „Vladislav Lalicki“.
- Čast mi je što su Šabačko pozorište i njegova galerija „Vladislav Lalicki“ mogli da budu domaćini ove plemenite i humane akcije koja je sprovedena da se pomogne našoj sugrađanki Ani Popović. Prvi sam kupio sliku, i to sliku koja predstavlja početak dana, koja je sva u treptajima, puna energije koja nagoveštava jedan uzbudljivi i buran dan – rekao je direktor Šabačkog pozorišta Zoran Karajić.
Svoj doprinos, kupovinom slike, dao je i Veran Adamović, član HU „ANA“.
- Zastanite u sekundi, pogledajte malo oko sebe. Siguran sam da negde u svakom momentu možete da pomognete bilo da nekoga poznajete ili ne. Naše je samo ono što drugima damo – poručio je Adamović.
Zadovoljstvo što može da pomogne izrazio je i predsednik Društva srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ Slobodan Nikolić.
- U galeriji „Vladislav Lalicki“ izloženo je dvadeset pet slika koje su nastale u leto 2016. godine na koloniji „Srbija očima ruskih slikara“ koji organizuje grad Šabac i Društvo srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“. Svake godine najveći deo tih slika ide u humanitarne svrhe. Ovog puta, kao i prošle godine, HU „ANA“ i mi se nadamo da će po povoljnim cenama biti prodate i da ćemo na taj način pomoći, bar malim delom, u Aninom lečenju – istakao je Nikolić.
Predsednica Humanitarnog udruženja „ANA“ Vesna Milekić zahvalila se svima koji su omogućili realizaciju ove izložbe.
- Ovom prilikom želela bih da se zahvalim Društvu srpsko-ruskog prijateljstva „Vladimir Putin“ koje je posredovalo da dobijemo ove slike i izložimo ih. Zahvalila bih se i Gradskoj upravi grada Šapca koja je slike donirala našem Udruženju u ovu plemenitu svrhu. Želela bih posebnu zahvalnost da izrazim i upravi Šabačkog pozorišta koja nam je ustupila ovaj divni ambijent. Hvala svima što su bili karika u ovoj divnoj želji i nameri mog Udruženja da pomognemo našoj sugrađanki da se izbori sa teškom bolešću – poručila je Vesna Milekić.
Dvodnevnu izložbu otvorili su svojim muzičkim nastupom učenici odeljenja III1 OŠ „Nata Jeličić“ sa učiteljem Veskom Isailovićem doprinevši atmosferi u kojoj je plemenitost imala glavnu reč.
O. G.

Najnoviji broj

20. februar 2020.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa