18. maj 2017.18. maj 2017.

U GRADSKOJ KUĆI ORGANIZOVAN PRIJEM ZA IZRAELSKOG PESNIKA

Gradonačelnik Nebojša Zelenović, organizovao je u Gradskoj kući prijem izraelskog pesnika Amira Ora. Sastanku su prisustvovali Igor Marsenić, član Gradskog veća zadužen za kulturu, Vida Ognjenović književnica, rediteljka i diplomata, i Sonja Petrović Jagić, direktorka Kulturnog centra Šapcu.
Izraelski pesnik održao je 10. maja književno veče u Biblioteci Vukovog zavičaja, a dan kasnije gostovao je u dvorani Kulturnog centra gde je o delima izuzetnog stvaraoca govorila Vida Ognjenović.
Amir Or od sredine aprila boravi u Tršiću, u prvom rezidencijalnom boravku za pisce u Srbiji. Pesnik čiji su stihovi prevedeni na preko 40 jezika sveta objavio je i veliki broj eseja o poeziji, klasičnoj kulturi i religiji. Predavao je poeziju i kreativno pisanje na univerzitetima u Izraelu, Velikoj Britaniji i Japanu. Tokom boravka u Kanadi protekle sedmice dodeljena mu je nagrada za doprinos svetskoj poeziji u kojoj se osebno naglašava izuzetna dubina njegovog stiha.
Lozničkoj publici u stvaralaštvo Amira Ora predstavila je Vida Ognjenović koja je uz Davida Albaharija prevela stihove ovog autora i Gojko Božović direktor i glavni urednik izdavčke kuće “Arhipelag” koja je objavila tri zbirke pesama izraelskog pesnika “Muzej vremena”, “Pohara” i “Krila”.
K.J.

Najnoviji broj

18. april 2024.

Најновији број
Verified by Visa MasterCard SecureCode
American Express MaestroCard MasterCard Visa
Banka Intesa